Πανηγυρίζει σήμερα και αύριο το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στη Λαμία

Στις 4 & 5 Μαΐου τιμάται η μνήμη του Αγίου Εφραίμ του Μάρτυρος και Θαυματουργού και στην πόλη της Λαμίας πανηγυρίζει το μοναδικό ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως. (οδός Αγράφων 22 στη Ν. Άμπλιανη Λαμίας).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως:

Σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 στις 19:00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος.

Αύριο Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 στις 07:00 π.μ. θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Όρθρος και ακολούθως η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος  κ. Συμεών.

Στις 19:00 μ.μ. θα ψαλεί η μεθέορτη Ιερά Παράκληση στον Άγιο Εφραίμ τον Θαυματουργό.

 

Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

Το Ιερό Αναλόγιο θα διακονήσουν μαθητές και μαθήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», ενώ στην μεθέορτη Ιερά Παράκληση θα ψάλει ο γυναικείος χορός του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ την Πέμπτη 5 Μαΐου θα παραμείνει ανοικτό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ προς προσκύνηση των πιστών.

          Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....