Πανηγυρίζει το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής στην Κόρινθο

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 14 Μαΐου 2023, πανηγυρίζει το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής στην Κόρινθο, ενώ την ίδια ημέρα, εφέτος, τιμάται και η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος. Με την ευκαιρία αυτή κατά το χρονικό διάστημα της 13ης και 14ης Μαΐου 2023, θα πραγματοποιηθούν Εορταστικές-Λειτουργικές Εκδηλώσεις τόσο στο ιστορικό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο όσο και στην Γυναικεία Ι. Κοινοβιακή Μονή Αγίου Θεράποντος Γαλατακίου, σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα:

 

Σάββατο 13 Μαΐου 2023:

  • Ώρα 19.00Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, στην Ι. Μονή Αγίου Θεράποντος Γαλατακίου.
  • Ώρα 19.00Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, στον Ι. Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής στην Κόρινθο.

 

Κυριακή 14 Μαΐου 2023:

  • Ώρα 07.00: Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, στον Ι. Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής στην Κόρινθο.
  • Ώρα 07.00Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, στην Ι. Μονή Αγίου Θεράποντος Γαλατακίου.
  • Ώρα 19.00: Μεθεόρτιος Εσπερινός και Μνημόσυνο των Κτιτόρων του Ι. Ναού, στον Ι. Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής στην Κόρινθο.

 

Κατά την Ι. Πανήγυρη της Αγίας Φωτεινής θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα εκ των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος ενώ θα παραστεί, όπως κατ’ έτος παραδοσιακά πράττει, και ο Σύλλογος Αποφοίτων Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου.

Καλούνται οι φιλακόλουθοι Πιστοί να τιμήσουν την μνήμη των Αγίων με την παρουσία τους και να λάβουν τον αγιασμό!

 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....