Παράταση υποβολής συμμετοχών για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Μικρασία: γνωρίζω, σκέφτομαι, τιμώ 3.000 χρόνια πολιτισμού»  μέχρι και τις 15 Μαΐου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ –
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 15 ΜΑΪΟΥ

Την παράταση υποβολής συμμετοχών για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Μικρασία: γνωρίζω, σκέφτομαι, τιμώ 3.000 χρόνια πολιτισμού»  μέχρι και τις 15 Μαΐου ανακοινώνει το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής .


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την  Μικρασιατική καταστροφή, τo Γραφείο Νεότητος, διοργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό γραπτού λόγου, εικαστικής και ψηφιακής δημιουργίας κατά το τρέχον σχολικό έτος με θέμα:

«Μικρασία: γνωρίζω, σκέφτομαι, τιμώ 3.000 χρόνια πολιτισμού»

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Κεντρικό θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αποτελεί ο Μικρασιατικός Ελληνικός πολιτισμός όπως αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Μικρασίας (Ιωνία, Αιολίδα, Βιθυνία, Πόντος, Καππαδοκία).

Οι μαθητές/τριες μέσα από τις δημιουργίες τους μπορούν να παρουσιάσουν και αναδείξουν μία ή και συνδυαστικά κάποια από τις παρακάτω θεματικές ενότητες :

  1. Σπουδαίες προσωπικότητες
  2. Ιστορικά γεγονότα
  3. Μνημεία τέχνης του Μικρασιατικού πολιτισμού
  4. Την συμβολή της Μικρασίας στην παράδοση του τόπου μας και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Ειδικότερα:

Οι μαθητές/τριες Δημοτικού καλούνται να διαγωνιστούν σε:

  • εικαστική δημιουργία (ζωγραφική, κολάζ, κατασκευή)

Οι μαθητές/τριες Γυμνασίου & Λυκείου καλούνται να διαγωνιστούν σε:

  • κείμενο (πεζό ή ποίημα, που δεν έχει δημοσιευτεί στο παρελθόν),
  • ψηφιακή δημιουργία (φωτογραφία, παρουσίαση, ταινία).

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οφείλουν να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο έργο και να το υποβάλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση neotita@imml.gr μέχρι και τις 15 Μαΐου 2022.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για την υποβολή ερωτήσεων, αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα www.imml.gr.

Επίσης, μπορούν να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση neotita@imml.gr ή να επικοινωνούν με τον π. Αιμιλιανό Μεταξά στο τηλ. 6947745484.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....