Παρέμβαση της Μητρόπολης Χαλκίδος για τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Ε.Κ.Π.Α. στα Ψαχνά, συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων σε ανοικτή σύσκεψη, με θέμα τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για το μέλλον των εργαζομένων και της ΛΑΡΚΟ μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

 

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκεκλημένος στη συνεδρίαση, απηύθυνε το εξής μήνυμα:

 

«Ως Επίσκοπος και Πνευματικός πατέρας και εργαζομένων στην Βιομηχανία ΛΑΡΚΟ, διατελούντων μάλιστα υπό τον φόβο και τρόμο των απολύσεων και των εξώσεων, θεωρώ καθήκον επιβεβλημένον να εκφράσω την ειλικρινή μου συμπαράστασιν σε όλους τους δοκιμαζομένους.

 

Την ίδια στιγμή που η Εύβοια, μετά τις πλημμύρες του έτους 2020 και τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, δεν έχει ξαναβρεί τους φυσιολογικούς της ρυθμούς ζωής, δεν είναι δυνατόν να σιωπήσουμε και να μην παρακαλέσουμε τους αρμοδίους Άρχοντες, να μην οδηγήσουν σε απόλυση και έξωση 1800 εργαζομένους, εκ των οποίων 200 οικογένειες είναι κάτοικοι των Μεσσαπίων και της ευρύτερης περιοχής.

 

Η παράκλησίς μας αυτή είναι και δικαιολογημένη απαίτηση, γιατί ο άνθρωπος και όχι οι αγορές και οι αριθμοί, πρέπει να έχει προτεραιότητα. Και, δυστυχώς, η Εύβοια έχει και βροντοφωνάζει το παράπονό της, ότι, επί πολλά έτη, δεν έτυχε, εκ μέρους των εκάστοτε Κρατούντων, της προσοχής που της άξιζε.

 

Κατόπιν τούτου, μου είναι αδύνατον να μη σταθώ στο πλευρό των εργαζομένων και να μη συνυπογράψω τα δίκαια αιτήματά τους, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τα δυσοίωνα μηνύματα πλήρους αποσταθεροποίησης της τοπικής μας κοινωνίας, αφού, εάν δεν εισακουσθούμε, θα θριαμβεύσει η πικρή ανεργία, με ό,τι οδυνηρό αυτή συνεπάγεται».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....