Πατριαρχική χοροστασία στην Αγία Φωτεινή Σμύρνης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι. Ναό Αγίας Φωτεινής Σμύρνης, συμπροσευχομένου και του Σεβ. Μητροπολίτου Κρήνης κ. Κυρίλλου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριάρχης ανέγνωσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του προσφάτως κοιμηθέντος Μητροπολίτου Φιλομηλίου Ηλία, ως και πάντων των εν Σμύρνη αναπαυομένων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Τον Πατριάρχη προσφώνησε καταλλήλως ο οικείος ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Ο Πατριάρχης αντιφώνησε καταλλήλως, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για την πρόοδο και αύξηση της Μητροπόλεως Σμύρνης.

 

 

Κατά τη Θεία Λειτουργία έψαλε κλιμάκιο του Χορού Ψαλτών Χίου, υπό τον μουσικολ. Ηρακλή Μαλανδρίνο.

Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν του Πατριάρχου στο Επισκοπείο.

Πηγή: fosfanariou.gr

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, την περιοχή Τσεσμέ της Σμύρνης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Τσεσμέ, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος μετέβη στην περιοχή μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ekrem Oran, επισκέφθηκε τον Ναό της Παναγίας στα Αλάτσατα και τον Ναό του Αγίου Χαράλαμπους.

Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο στο γραφείο του και ενημερώθηκε για θέματα της περιοχής, ενώ ευχήθηκε να συμπεριληφθεί στον μόνιμο κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το Κάστρο του Τσεσμέ, το οποίο βρίσκεται σήμερα στον «δοκιμαστικό» κατάλογο.

Ο Δήμαρχος Τσεσμέ παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχου, τον οποίο συνόδευαν οι Μητροπολίτες Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος και Κρήνης κ. Κύριλλος, καθώς και οι ομογενείς Γιώργος Θεοδωρίδης και Γιώργος Παπαλιάρης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Πηγή: fosfanariou.gr

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....