Πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων του Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Σε πολλές εκδηλώσεις και δράσεις παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ. Συμεών τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και πολλές ήταν οι επισκέψεις που δέχθηκε στο γραφείο του στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών συνόδευσε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Στρατή Λιαρέλλη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Νίκο Μαστοράκη  και στελέχη της εταιρείας Digea, σε σχολεία και δομές φιλοξενίας και απασχόλησης παιδιών στον Δήμο Λαμιέων, οι οποίοι στα πλαίσια του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας προσέφεραν σημαντικά δώρα τόσο προσωπικά στα παιδιά,  όσο και στα σχολεία προκειμένου να ενισχυθεί ο εξοπλισμός τους.

Ο Σεβασμιώτατος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Digea επισκέφθηκαν, το  Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Φθιώτιδας, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο  Λαμίας, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο –Λαμίας και  τον Ξενώνα – Εστία του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

Ο Ποιμενάρχης  επίσης, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα «80 Χρόνια Γοργοπόταµος» και τον Πανελλήνιο Εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης συμμετείχε και χαιρέτισε το Επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Η συμβολή της Αντίστασης στη συµµαχική νίκη στον Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο» το οποίο συνδιοργάνωσαν, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο ∆ήµος Λαµιέων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τµήµα ΓΑΚ Φθιώτιδας και το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούµελης» στο Συνεδριακό Κέντρο Λαµίας στο Κάστρο Λαµίας, καθώς επίσης και την Συναυλία από τα μουσικά σύνολα  του Μουσικού Σχολείου Λαμίας,  η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Στο πλαίσιο των ποιμαντικών του επισκέψεων σε σχολεία της Φθιώτιδος, ο Ποιμενάρχης  επισκέφθηκε και ευλόγησε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του Καινούργιου Λοκρίδος, με τους οποίους είχε μία όμορφη και ουσιαστική επικοινωνία, χαρίζοντας σε όλους μαζί με την πατρική του ευλογία και μία εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε και την Ακολουθία του Αγιασμού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου,  του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Συλλόγου ΛΑΜΙΑ 1964 των τμημάτων: Ποδοσφαίρου Γυναικών, Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, Ποδοσφαίρου σάλας ανδρών και αγωνιστικού Μπρίτζ.

Ο Αγιασμός τελέσθηκε στο Δημοτικό γήπεδο Μεγάλης Βρύσης στη Λαμία.

Ο Σεβασμιώτατος επίσης δέχθηκε την Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – ΕΛ. ΑΚΤ, Νομών  Λάρισας, Μαγνησίας, Σποράδων, Φθιώτιδας, Βόρειας Βοιωτίας και Εύβοιας, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Νίκη Δανδουλάκη, την οποία συνόδευε ο Ανθυπασπιστής Λ.Σ. Γαβριήλ Σιδέρης και τον Διοικητή του  Επίγειου Σταθμού Δορυφορικών Επικοινωνιών Αταλάντης (Νατοϊκό Διακλαδικό), Αντισμήναρχο  Θεόδωρο Γουργουλή, τον οποίο συνόδευε ο Ανθυπασπιστής Θεοδόσιος Κολλίρης, ενώ στο περιθώριο των συναντήσεων του, έλαβε και ένα όμορφο δώρο από την πένα του συμπολίτη μας κ. Θεοδώρου Ρούσκα.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....