Πλούσια η ποιμαντική δραστηριότητα του Μητροπολίτη Κίτρους

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος:
Την Κυριακή Α΄ Νηστειών 24 Μαρτίου (Ορθοδοξίας, πρωί, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κάτω Μηλιάς. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας προέστη της λιτανείας των ιερών εικόνων και ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.
– Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, είχε συνάντηση συνεργασίας με τη Γραμματέα του Ανώτατου Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας κα Ελένη Κόλλια.
– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας, όπου μίλησε ο Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Ιλαρίων Αγιορείτης.
Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, πρωί, ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας 1821.
– Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, παρακολούθησε στην Κατερίνη την Παρέλαση με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής.
– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, είχε συνάντηση συνεργασίας με στελέχη και μέλη Φοιτητικών Νεανικών Συνάξεων.
Την Τρίτη 26 Μαρτίου, πρωί είχε συνάντηση συνεργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. κ. Δημήτριο Ντούρο, σχετικά με την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Άγιος Φώτιος».
– Την ίδια ημέρα, πρωί, δέχθηκε σε εθιμοτυπική επίσκεψη τον Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη κ. Anton Markov, συνοδευόμενο από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Κατερίνης κ. Ηλία Τάπρα. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την πρόσφατη εκδημία του μακαριστού Πατριάρχου Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου, ευχόμενος για την ανάδειξη αξίου διαδόχου του.
– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, τέλεσε νεκρώσιμη ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα, Πολιούχου Αιγινίου.
– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, μετείχε συσκέψεως εργασίας στη Θεσσαλονίκη με Καθηγητές Πανεπιστημίου.
Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, πρωί, δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Γραφείο την επίσκεψη διαφόρων προσώπων.
– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, τέλεσε την Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Σβορώνου.
Την Πέμπτη 28 Μαρτίου, πρωί, είχε σύσκεψη συνεργασίας με κληρικούς των Ενοριών της Κατερίνης.
– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Εξοχής.
Την Παρασκευή 29 Μαρτίου, πρωί, μετέβη στη Θεσσαλονίκη ασχολήθηκε με διάφορα ακαδημαϊκά ζητήματα.
– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, χοροστάτησε στην Ακολουθία της Β΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγινίου.
– Την ίδια ημέρα, βράδι, ιερούργησε κατά την επετειακή Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία συμπληρώσεως 10 ετών Ποιμαντορίας του (2014–2024) στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης.
Το Σάββατο 30 Μαρτίου, πρωί, μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, όπου υποδέχθηκε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σταυροπηγίου κ. Αλέξιο, Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
– Την ίδια ημέρα, μεσημέρι, συνόδευσε τον φιλοξενούμενο Αρχιερέα στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα και τη Μοναστική Αδελφότητα. Μάλιστα, ο Θεοφιλέστατος κ. Αλέξιος τέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου.
– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, συνόδευσε τον φιλοξενούμενο Αρχιερέα στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου (Σκήτεως) Βεροίας, όπου προσκύνησαν στο Καθολικό, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, ο οποίος ασκήτευσε στην Ιερά Μονή.
– Την ίδια ημέρα, απόγευμα, τέλεσε τον Αγιασμό έναρξης λειτουργίας της νέας Ιεράς Μονής Αγίου Αλεξάνδρου του εν Πύδνη στο Κίτρους Πιερίας, όπου και χοροστάτησε στον Πανηγυρκό Εσπερινό της μνήμης του Αγίου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....