Πλούσια ποιμαντική δραστηριότητα από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ. Συμεών συμμετείχε, χαιρέτισε και ευλόγησε το Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας, με θέμα «Ταξιδεύοντας στο Ευ Ζην της Ψυχικής Υγείας», το οποίο  συνδιοργάνωσαν: ο Δήμος Λαμιέων με τους  φορείς ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας),  ΕΚΨ Π. Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής (Π. Σακελλαρόπουλος), Κοι.Σ.Π.Ε. «ΑΝΕΜΩΝΗ» (Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης, ΠΕΨΥκΚΑ (Πρότυπη Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αρωγής), ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ) και Τ.Ο.Π.Ψ.Υ. (Τοπική Ομάδα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας), το οποίο διεξάγεται  στην Πλατεία Πάρκου στην Λαμία. Ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στην «ανάγκη να στηρίξουμε τις δομές και τις δράσεις ψυχικής υγείας μέσα στην προοπτική μιας ανοιχτής κοινωνίας και μιας ανοιχτής Εκκλησίας».

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και την εκδήλωση – παρουσίαση Βιβλίου με τίτλο: «Παραμύθια στην Σαρακατσάνικη λαλιά στον χώρο και στον χρόνο. Νια βολά κι ένα κιρό», του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και την παρουσία πλήθους κόσμου,  στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Συμεών δέχθηκε επισκέψεις από ομίλους προσκυνητών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας από διάφορα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, από Ενορίες των περιοχών Κερατσινίου και Νίκαιας Αττικής.

Επίσης, δέχτηκε στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως τον κ. Ιωάννη Αντωνιάδη, Βουλευτή ΝΔ Φλώρινας, τον κ. Νικόλαο Ορνεράκη, Ευρωπαϊκό Εισαγγελέα Εφετών και τον κ. Κωνσταντίνο Τραγουστή, επιχειρηματία.

Ο Σεβασμιώτατος είχε για αρκετή ώρα μία εποικοδομητική και γόνιμη επικοινωνία με τους επισκέπτες του, τους οποίους και ξενάγησε ο ίδιος στις διοικητικές και τις  εκπαιδευτικές δομές της Μητροπόλεως, ο οποίες στεγάζονται στο πολυδύναμο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

Ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε επίσης και μια ευρεία σύσκεψη με τους Διευθυντές των τριών Μονάδων Φροντίδος Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως κατά την διάρκεια της οποία έγινε ο σχεδιασμός σε συνεργασία με την κ. Γεωργία Γκανιάκα, υπεύθυνη του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Φθιώτιδας και Ευρυτανίας «Ανεμώνη» για τη νέα δράση που πραγματοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής «Prolepsis» με τίτλο: «Η μοναξιά δεν συνηθίζεται όσο και αν προσπαθείς» και αφορά συνανθρώπους μας τρίτης ηλικίας και η οποία θα υλοποιηθεί και στις δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

Ο κ. Συμεών επίσης δέχθηκε και την πρόεδρο κ. Ευγενία Τσαλίκη, καθώς και τα μέλη του παραρτήματος Στυλίδος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, οι οποίες και τον προσεκάλεσαν σε εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΟΣΚ στην Στυλίδα στις 13 Νοεμβρίου 2022 και στην οποία ο κ. Συμεών θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Σοφίας Κολοκύθα, μητρός του Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ν. Ευρυτανίας π. Παναγιώτη Κολοκυθά, καθώς και την Εξόδιο Ακολουθία της μακαριστής Αθηνάς Δρακάκη μητρός του Πρόεδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος κ. Δημητρίου Δρακάκη.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....