Πλούσιο πρόγραμμα ποιμαντικών δράσεων για τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και τις τελευταίες ημέρες το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, εκδηλώσεων και επισκέψεων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο κ. Συμεών επισκέφτηκε καταρχάς τις χιονισμένες Ιερές Μονές του ορεινού και ιστορικού Δομοκού της Φθιώτιδος. Συγκεκριμένα, τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του υποδέχθηκαν με αγάπη ο Άγιος Καθηγούμενος της Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος, Αρχιμ. π. Αθανάσιος Σύρος, η Καθηγουμένη της Μονής Αγίας Τριάδος Μελιταίας Γερόντισσα Εφραιμία, καθώς και η Καθηγουμένη της Μονής του Αγίου Αθανασίου Ομβριακής Γερόντισσα Μακαρία.

Ο κ. Συμεών ευχαρίστησε τον Γέροντα και τις Γερόντισσες για την αγάπη τους, τον σεβασμό και τις προσευχές τους και τους επαίνεσε για ακόμη μία φορά, που στέκονται ως λαμπάδες αείφωτες στις εσχατιές της Μητροπόλεως με το έργο τους, την διακονία και τις προσευχές τους.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, όπως πάντα, παραβρέθηκε και ευλόγησε πολλές εκδηλώσεις και δράσεις διαφόρων Συλλόγων και φορέων, ευχόμενος για το νέο έτος 2023 και επαινώντας κάθε προσπάθεια, η οποία αποσκοπεί στο κοινό καλό, προς ωφέλεια της κοινωνίας και των πιστών.

Ο κ. Συμεών ευλόγησε τις αγιοβασιλόπιτες της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Παράρτημα Ν. Φθιώτιδος, της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ν. Φθιώτιδος, των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., καθώς και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Επίσης συμμετείχε στην εσπερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Υπουργείου Οικονομικών και της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων και έδωσε το παρόν  στις εόρτιες συνεστιάσεις,  του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαρδικιωτών Ομιλαίων Ν. Φθιώτιδας και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος «Ο Κατσαντώνης».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Εθιμοτυπική επίσκεψη από το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδος Χρήστο Μουτσώκο, επί τη αναλήψει των νέων του καθηκόντων δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Συμεών στο γραφείο του, στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον κ. Μουτσώκο την από Θεού δύναμη και ευλογία στο έργο του και τον ενημέρωσε για τις τρέχουσες δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως.

Συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολείων στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ραδιοφώνου και στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών και μαθητριών διαφόρων σχολείων της Φθιώτιδος στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία, οι οποίες συνεχίζονται συνεχώς,  οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες των Νηπιαγωγείων Λουτρών Υπάτης και Μεξιατών συνοδευόμενοι από τις Διευθύντριες κ. Λίνα Δαμαστιώτη  και κ. Σοφίας Βασιλοπούλου επισκέφθηκαν όλες τις δομές της Μητροπόλεως.

Στο studio του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως μετά την ξενάγηση από τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού Πρωτ. π. Δημήτριο Ατματζίδη, τα παιδιά έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της ενδοσχολικής βίας, το οποίο και έφθασε μέσω των ερτζιανών στους δέκτες των ακροατών του Σταθμού και μέσω διαδικτύου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν στις εκπαιδευτικές δομές της Μητροπόλεως, τις αίθουσες διδασκαλίας του Ωδείου της Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός», το Αμφιθέατρο, καθώς και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», ενώ χάρηκαν και έπαιξαν στο μεγάλο προαύλιο του ΚΔΑΠ.

Τις πατρικές ευχές, την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, ο οποίος λόγω των Συνοδικών υποχρεώσεων βρισκόταν στην Αθήνα,  προς τα παιδιά και τις δασκάλες μετέφερε ο π. Δημήτριος, ενώ τα παιδιά προσέφεραν για τον Σεβασμιώτατο ένα όμορφο κολάζ με χειροτεχνίες και ζωγραφιές.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....