Ποιμαντική επίσκεψη Μητροπολίτη Φθιώτιδος στο Καστρί της Δυτικής Φθιώτιδος

Ποιμαντική επίσκεψη στο όμορφο χωριό Καστρί του Δήμου Μακρακώμης στην Δυτική Φθιώτιδα πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο και τον Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Γεώργιο Χαντζή.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στον οποίο και τέλεσε σύντομη δέηση και ακολούθως στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού ευλόγησε τις Βασιλόπιτες της Ενορίας και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου απανταχού Καστριωτών, ευχόμενος πατρικώς για τη νέα χρονιά.

«Κάθε φορά που μεταβαίνω στην Δυτική Φθιώτιδα και περνώ από το Καστρί πάντα επιθυμώ να σταματήσω για να σας επισκεφθώ ξανά και να έχω την χαρά της επικοινωνίας με όλους εσάς, τους ευλογημένους και χαρούμενους ανθρώπους. Όλα τα χωριά μας, όλα τα Δημοτικά μας διαμερίσματα και οι οικισμοί,  έχουν μεγάλη αξία, είναι πινελιές ομορφιάς, γιατί έχουν ευλογημένους ανθρώπους. Εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία, καλή πρόοδο στα παιδιά μας και σας συγχαίρω για όλες τις δράσεις σας. Να θυμάστε ότι πάντα σας σκεπάζει και σας συνοδεύει η ευλογία μου και η αγάπη μου. Είναι η 5η φορά που βρίσκομαι εδώ στο Καστρί, και κάθε φορά σας βρίσκω όλους, όλο και καλύτερα».

Τον Ποιμενάρχη μας καλωσόρισε με λόγους σεβασμού και αγάπη μας εκ μέρους όλων των Καστριωτών η Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καστριωτών κ. Ελένη Σκαρλάτου.

Ο Σεβασμιώτατος για αρκετή ώρα είχε την χαρά της συναναστροφής και της πνευματικής επικοινωνίας με όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα με τα νέα παιδιά του χωριού.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....