Ποιμαντική επίσκεψη Μητροπολίτη Θήρας στην Αμοργό

Αναχωρώντας από την νήσο Θηρασία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ Αμφιλόχιος μετέβη διαμέσου της Θήρας στην Αμοργό.
Αμέσως μετα την αφιξη στην Αμοργό επισκέφθηκε το γέροντα Μητροπολίτη πρώην Θήρας κ. Επιφάνιο.
Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε την ευχή του γέροντος Επιφανίου προς ενδυνάμωση και ευλογία για την ποιμαντορία της πολυνησιακής Μητρόπολης.

 

 

 

 

 

Την Κυριακή πέμπτη από του Πάσχα, η λεγόμενη Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας ευρισκόμενος στην Αμοργό χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε τη θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καταπόλων συμπροσευχομένου του πολιού γέροντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Θήρας κ. Επιφανίου.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην πνευματική δίψα που έχουν οι άνθρωποι εξαιτίας της απομάκρυνσης από το Θεό, ο οποίος αποτελεί το ζων ύδωρ, και της αναζήτησης επιστροφής προς “την πηγή της ζωαρχίας”. Επίσης, συσχέτισε αυτή την επιθυμία του ανθρώπου με τη δίψα του Χριστού για την σωτηρία των ανθρώπων.
Προ του διευχών ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παρασκευάς Δεσποτίδης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στην ενορία του Αγ. Γεωργίου Καταπόλων όπου για πρώτη φορά τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

 

 

 

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Ποταμού Αμοργού μετέβη το απόγευμα της Κυριακής της Σαμαρείτιδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ Αμφιλόχιος προκειμένου να τελέσει τον πρώτο εσπερινό προς τιμήν του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας οσίου Ευμενίου Σαριδάκη αλλά και Ιερά παράκληση προς ενίσχυση των διαγωνιζομένων στις ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις.
Κατά την διάρκεια της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον Κωνσταντίνο Γιαννακό, εγγονό του ιερέως της Λαγκάδας π. Κωνσταντίνου Νομικού ο οποίος είναι αριστούχος μαθητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως στο παράρτημα της Αμοργού υπό την διδασκαλία του π. Αντωνίου Δεσποτίδη.
Στο τέλος της ακολουθίας ο π. Αντώνιος Δεσποτίδης εφημέριος Ποταμού καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στην ενορία της Αναλήψεως.
Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επεφύλαξαν και στην συνέχεια αναφέρθηκε στον βιο του Αγίου Ευμενίου τονίζοντας πως όπως όλοι οι Άγιοι αγωνίστηκαν στην ζωή τους έτσι και ο καθένας από εμάς πρέπει να αγωνίζεται και να αντιμετωπίζει την κάθε δυσκολία, εν προκειμένω τις εξετάσεις, ως ευκαιρία για αγώνα. Ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία και τους μοίρασε ως ευλογία μια εικόνα και ένα στυλό.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ιερατική σύναξη κατά την οποία συζητήθηκαν διοικητικά θέματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....