Ποιμαντική Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ στη Φολέγανδρο

ΟΣεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη στη νήσο Φολέγανδρο και άμα τη αφίξει του ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χώρας, επί τη τοπική εορτή της Παναγίας της επιλεγομένης “Μαρτιάτισσας”, με τη λειτουργική συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Φολεγάνδρου, Πρωτοπρ. Κωνστ. Παπαδόπουλου και του Ἐφημερίου, Οικονόμου Κωνστ. Χαρούλη και την παρουσία των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Αστυνομίας, εκπροσώπου της Δημάρχου Φολεγάνδρου, Εκπαιδευτικών και αντιπροσωπειών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, και πολλών πιστών.
Στην ομιλια του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στις προκλήσεις και τις προσκλήσεις της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στις οποίες καλείται κάθε πιστός να απαντήσει, με τη νηστεία, την εγκράτεια των παθών και την βιωματική παρακολούθηση των ιερών Ακολουθιών, τονίζοντας ότι η Κατανυκτική περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής αποτελεί για όλους μια ευκαιρία αυτογνωσίας και αυτεπίγνωσης, ένα αναβαθμό ηθικής και πνευματικής βελτίωσης.
Τέλος, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού Οικονόμο Κωνστ. Χαρούλη για τη διακονία του στο μικρό αυτό και ολιγάνθρωπο νησί και ευχήθηκε σε όλους για την Αγία Τεσσαρακοστή.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επεσκέφθη το Δημοτικό Σχολείο και ακολούθως το Γυμνάσιο με Τάξεις Λυκείου Φολεγάνδρου, γενόμενος δεκτός με εκδηλώσεις τιμής και σεβασμού από τους Εκπαιδευτικούς, τους οποίους συνεχάρη για το έργο τους, και τους μαθητές, με τους οποίους συνομίλησε και προς τους οποίους διένειμε δώρα και ευλογίες.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ήδη επέστρεψε στη Σύρο.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....