Πανανδριακή εορτή της Παναγίας Θεοσκεπάστου, Προστάτιδος της Άνδρου και Εφόρου των απανταχού Ανδρίων

Την Άνδρο επισκέπτεται από χθες  το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, προκειμένου να προεξάρχει, σήμερα και αύριο , των Λειτουργικών Τελετών και Πνευματικών Εκδηλώσεων, επί τη Πανανδριακή εορτή της Παναγίας Θεοσκεπάστου, Προστάτιδος της Άνδρου και Εφόρου των απανταχού Ανδρίων.
Το εσπέρας, τέλεσε το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου διαδοχικά στους Ιερούς Ναούς Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαμύρων και Κοιμήσεως Θεοτόκου Αποικίων Κατασυρτής, στο οποίο συμμετείχαν με ευλάβεια και προσοχή πολλοί πιστοί των Ενοριών.
Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Λαμύρων, τον Εφημέριο του οποίου Αρχιμ. Φιλάρετο Μανταδάκη ευχαρίστησε για τη διακονία του και τον συνεχάρη για τις προσπάθειές του να ιδρύσει Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, παρέστησαν και ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρης, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημ. Γιαννίσης και η Δημοτική Σύμβουλος κα Μαρία Βενετίκη, ενώ τους ύμνους απέδωσαν Ιεροψάλτες των γύρω Ενοριών, οι οποίοι εξεδήλωσαν την επιθυμία και πρόθεσή τους να ιδρύσουν Σύλλογο Ιεροψαλτών.
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αποικίων Κατασυρτής, του οποίου τον Εφημέριο, Πρεσβ. Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ωσαύτως ευχαρίστησε και συνεχάρη, παρέστη και η Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Αποικιανών, η οποία διεδέχθη τον αείμνηστο Πλοιοκτήτη και Σεβαστοκράτορα της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ελευθέριο Πολέμη.
Στο κήρυγμα του προς τους εκκλησιασθέντες και των δύο Ενοριών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στα μηνύματα των Αποστολικών και Ευαγγελικών Περικοπών της Ακολουθίας του Ευχελαίου, για τη σημασία του οποίου διενεμήθησαν σχετικά φυλλάδια, και τους ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα επισκεφθεί Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Άνδρου.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....