Πόλος έλξης για εκπαιδευτικές επισκέψεις το Βυζαντινό εκκλησάκι του Αγ.Νικολάου Καναλίων

Συνεχίζονται στο υπέροχο ανοιξιάτικο τοπίο του θεσσαλικού κάμπου και τις όχθες της λίμνης Κάρλας οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Βυζαντινό εκκλησάκι του αγίου Νικολάου στα Κανάλια Μαγνησίας.

Την Τρίτη ο Βυζαντινός Ναός υποδέχθηκε το 19ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, Μαθητές και δάσκαλοι ξεναγηθήκαν στον ιερό χώρο εντός και εκτός του ναού, όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά αυτού του μνημείου. Οι μαθητές γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό των Καναλίων από τον 13ο αιώνα έως τον 21ο αιώνα και θαύμασαν τις τοιχογραφίες των τριών διαφορετικών εποχών που βρίσκονται εντός του Mνημείου.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του ιερού βυζαντινού παρεκκλησίου Αγίου Νικολάου Καναλίων, απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τη μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν το όμορφο φυσικό περιβάλλον της λίμνης Κάρλας, τα γραφικά Κανάλια, να ξεναγηθούν στη βυζαντινή εκκλησία του αγίου Νικολάου, και να συμμετάσχουν σε ένα από τα πέντε εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Το ωράριο λειτουργίας επισκέψεων στο βυζαντινό Ναό είναι:

από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 12.30 μ.μ. & 5.00 – 7.00 μ.μ.,

Σάββατο – Κυριακή 11.30 π.μ. – 1.00 μ.μ. και 5.00 – 7.00 μ.μ.

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα, που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο των εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Mνημείου, π. Αθανάσιο Ι. Σκοπιανό, καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα.

Στοιχεία επικοινωνίας τηλ. 2428074166, 6980590881.

E-mail: athan.sko@gmail.com

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....