Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ με τους νέους της Ιεράς Μητροπόλεως

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου η πρώτη, για την φετινή εκκλησιαστική περίοδο, συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως στην πνευματική αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Πολλά ήταν τα νέα παιδιά, ανάμεσά τους φοιτητές και νέα ζευγάρια, που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου και προσήλθαν στην όμορφη αυτή παρέα πνευματικής συζήτησης και γνωριμίας, ύστερα μάλιστα από δύο έτη αποχής λόγω της πανδημίας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη δύσκολη, για όλους, περίοδο της πανδημίας και στις ψυχολογικές συνέπειες που προκάλεσε η υγειονομική κρίση, όπως η λύπη, η μελαγχολία και τα καταθλιπτικά συμπτώματα, η οποία μάλιστα στάθηκε η αφορμή να δοκιμαστεί η πίστη και η υπομονή πολλών.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τα αυτονόητα που απωλέσαμε και εκτιμήσαμε καθ΄ όλη την περίοδο της πανδημίας και αναφέρθηκε στην φύση, στους κινδύνους και στις αιτίες που προκαλούν την λύπη και την κατάθλιψη σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας, επισημαίνοντας τόσο την αξία της προσευχής, όσο και την σημασία της μετοχής μας στα ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας, που αποτελούν την θεραπεία των τραυμάτων της πτώσεως.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος, με τους παρισταμένους να θέτουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους στον Σεβασμιώτατο, αναφέροντας προσωπικές εμπειρίες και βιώματα.
Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς στην Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ μετά το πέρας προσφέρθηκε κέρασμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....