Προετοιμασία του δεκάτου τεύχους του περιοδικού “ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ”

Διαδικτυακή συνάντηση είχε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος με τη συντακτική ομάδα και στελέχη του επιστημονικού περιοδικού της Ιεράς Μητροπόλεως ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ, στα πλαίσια της προετοιμασίας για την έκδοση του δέκατου τεύχους.

Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες που η τοπική κοινωνία και κατ’ επέκτασιν και η τοπική Εκκλησία αντιμετωπίζουν, εντούτοις το περιοδικό θα εκδοθεί, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις αρχές του Δεκεμβρίου, ακριβώς διότι η Εκκλησία συνεχίζει το έργο της, το οποίο αποσκοπεί και στην πνευματική καλλιέργεια του λαού του Θεού.

Το δέκατο τεύχος θα έχει ως κεντρικό θεματικό άξονα την παιδεία στην Λάρισα και θα περιλαμβάνει εργασίες πάνω στις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες και την ανάπτυξή τους στον τόπο, την διακονία της Εκκλησίας στον χώρο της παιδείας, αναφορά σε προσωπικότητες που ξεχώρισαν και ξεχωρίζουν, με σκοπό να δοθούν πτυχές που ξυπνούν μνήμες, αλλά και ζωντανεύουν στα μάτια του αναγνώστη το ήθος και την πρόοδο που καλλιεργήθηκαν στην Λάρισα, και ευρύτερα. Δεν θα λείψουν και τα κείμενα θεολογικού και κοινωνικού περιεχομένου, όπως επίσης και οι αναφορές σε επιστημονικά και πνευματικά θέματα.

Ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του περιοδικού για την προσφορά και την αγάπη προς την τοπική Εκκλησία και για όλο το έργο που επιτελούν.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....