Πρόγραμμα Εορτής του Πολιούχου της Πόλεως Λαρίσης Αγίου Αχιλλίου του Θαυματουργού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 Μαΐου 2022 

19:00μ.μ.: Αρχιερατικός Εσπερινός στην παλαιά Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου στο Φρούριο Λαρίσης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Ακολούθως, θα σχηματιστεί λιτανευτική πομπή με κατεύθυνση τον Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα ανοιγεί προς προσκύνηση των εν αυτή Ιερών Λειψάνων η Λάρνακα του Αγίου και θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως, Αρχιμ. κ. Ιγνατίου Μουρτζανού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Μαΐου 2022

19:00μ.μ.: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του Πολιούχου μας Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του θαυματουργού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου.

20:45μ.μ.: Εκκίνηση πομπής για την Περιφορά του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μέσω των οδών Πολυκάρπου – Κενταύρων – Κύπρου προς την Κεντρική Πλατεία και από εκεί διά των οδών Κύπρου – Μανωλάκη – Πολυκάρπου προς τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου.

21:30 μ.μ.: Δέηση και Αρτοκλασία στην Κεντρική Πλατεία της πόλεως και χαιρετισμός από τον Ποιμενάρχη μας κ. Ιερώνυμο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Μαΐου 2022 

7:00 π.μ.: Κωδωνοκρουσία επί 10λεπτο από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης και στη συνέχεια εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων.

7:00 – 11:00 π.μ.: Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Δήλου, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου.

19:00 μ.μ.: Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

ΠΕΜΠΤΗ 19 Μαΐου 2022

19:00 μ.μ.: Εκδήλωση εντός του Μητροπολιτικού Ναού με ομιλητή τον ιατρό-ιστοριοδίφη κ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου, με θέμα: «Ιερός Ναός Αγίου Αχιλλίου: Η ιστορική διαδρομή 15 αιώνων» και απόδοση Αναστάσιμων Ύμνων από το «Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Θεοδοσίου Διαμάντη.

19:45 μ.μ.: Αποκαλυπτήρια ειδικής αφιερωματικής πλάκας στον χώρο της παλαιάς Αγίας Τραπέζης του Αγίου Αχιλλίου, σε συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και της Κίνησης Πολιτών «ΛΑΡΙΣΑ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....