Πρόγραμμα Κατανυκτικών Εσπερινών Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής Μητρόπολης Λευκάδος

Η Ιερά Μητρόπολις Λευκάδος και Ιθάκης, μεριμνώντας για την ακριβή τήρηση των μέτρων προστασίας από την διασπορά του κορωνοϊού Covid-19, κάνει γνωστό στους ευσεβείς Χριστιανούς ότι τις Κυριακές της επί θύραις Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί θα ψαλούν σε όλες τις Ι. Μονές της Θεοσώστου Επαρχίας, ώρα 5.00 μ.μ. και σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που εκάστοτε θα ισχύουν.

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός, που τελείται κατ’ έθος σε έναν Ι. Ναό της πόλης της Λευκάδος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου και μετά θείου κηρύγματος, θα ψάλεται φέτος μόνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, από την Κυριακή της Τυρινής, 6 Μαρτίου 2022 μέχρι την Κυριακή Ε ́ Νηστειών, 10 Απριλίου 2022 και από ώρα 6.00 μ.μ. με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Οι πιστοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν την αναμετάδοση:
– από τον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma Radio 91,6 FM
-από το διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης στο You Tube. Προκειμένου περισσότεροι αδελφοί μας να ωφεληθούν πνευματικά, οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί μετά θείου Κηρύγματος θα ψαλούν επίσης στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νυδριού, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Καρυάς και στον ιερό Ενοριακό Ναό αγίου Αθανασίου στον Άγιο Πέτρο, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα και από ώρα 6.00 μ.μ.

Ο κύκλος των ομιλιών που θα πραγματοποιηθούν στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και έχει τον γενικό τίτλο: “Η πνευματική παρακαταθήκη των αλησμόνητων πατρίδων”. Αναλυτικό πρόγραμμα αποστέλλεται συνημμένως.

Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να συμμετάσχουν με όποιον τρόπο είναι εφικτό στις ιερές ακολουθίες προς ωφέλεια πνευματική σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη για όλους περίσταση.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....