Πρόγραμμα Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων – Υποδοχή Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Βυτουμά

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 6.30, θα υποδεχθεί αντίγραφο της ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Βυτουμά στην κεντρική πλατεία της τοπικής κοινότητας του Βυτουμά, και εν συνεχεία θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (του εν Βουνένοις) Βυτουμά.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλυκομηλιάς.

——————————-

Ο Πανοσιολιογιώτατος Ιεροκήρυξ, Αρχιμανδρίτης Χρίστος Κυριαζόπουλος, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου το πρωί, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της τοπικής κοινότητας των Αγίων Θεοδώρων.

 

ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών Χριστιανών, ότι το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στην ενορία του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις Βυτουμά, θα πραγματοποιηθεί υποδοχή ακριβούς αντιγράφου της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας του Βυτουμά, εκ της Ιερά Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Βυτουμά, υπό του Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεοκλήτου. Η Σεπτή Εικόνα θα παραμείνει μόνιμα στον Ιερό Ναό προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 6.30΄ το απόγευμα: Επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνος στην πλατεία του χωριού, με τη συμμετοχή κλήρου-λαού και τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό, όπου θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Θεοκλήτου. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα προσφερθεί στους πιστούς παραδοσιακό κέρασμα.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 7.30΄ πρωίαν: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....