Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Θήρας

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των μαρτυρησάντων στη λίμνη της Σεβαστείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων  κ. Αμφιλόχιος, ετέλεσε την πρώτη για την φετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή, Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, στον ευρισκόμενο στο Καστέλι Εμπορείου Ιστορικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου «Παναγία Μεσανή», τηρουμένων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εξήγησε στο ικανό σε αριθμό εκκλησίασμα τη σημασία της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, της ιεράς δηλαδή ακολουθίας που συνεστήθη από τους Πατέρες της Εκκλησίας για να καλύψει και να πληρώσει τον πόθο των Χριστιανών να μετέχουν στο Σώμα και το Αίμα του Κυρίου αρκετές φορές κατά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή κατά την οποία δεν τελείται ολοκληρωμένη Θεία Λειτουργία ει μη μόνον τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Αναφέρθηκε επίσης στο μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα και προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τους εν λόγω Αγίους στον πόθο τους για το Χριστό και στην ομολογία της Πίστεως και περαιώνοντας το λόγο ευχήθηκε σε όλους καλό κι ευλογημένο στάδιο, γεμάτο από πνευματικούς καρπούς.
Πατήστε εδώ για φωτογραφίες

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....