Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην ενορία Θραψανού Πεδιάδος

Tο απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαρτίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον κοιμητηριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θραψανού διότι ο μεγάλος Ναός του Τίμιου Σταυρού είναι σεισμόπληκτος. Λειτούργησε με τον Αρχιδιάκονο π.Μαρίνο Δασκαλάκη. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν, ο Πανοσ. Αρχιμ. π.Ευγένιος Χατζηνικολάκης και ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Εμμανουήλ Τσικριτσάκης, εφημέριος της ενορίας.
Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και καλή πορεία προς την Ανάσταση.
Στην συνέχεια, ο σεπτός Ποιμενάρχης, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου όπου παρέστη στην ομιλία του Πανοσιολ. Αρχιμ. και Ηγούμενου της Ι.Μ. Αγίου Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης Σπηλίου π.Πορφυρίου Σαμαρτζή, ο οποίος προηγουμένως τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Λάμπης κ. Ειρηναίο δια την άδεια που έδωσε στον π. Πορφύριο, για να τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και να ομιλήσει στο εκκλησίασμα για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Ευχαρίστησε επίσης εγκαρδίως τον π. Πορφύριο για την ευλογία της παρουσίας του στον Μητροπολητικό ναό.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....