Προκλητικός Ερντογάν: «Ο θεός με αξίωσε να ανοίξω την Αγία Σοφία, αν θέλει ο θεός θα έρθουν κι άλλα τέτοια»

«Ο θεός με αξίωσε να ανοίξω την Αγία Σοφία, αν θέλει ο Θεός θα έρθουν κι άλλα τέτοια» είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε νεολαίους.

«Aχ Αχ! Να είχε γλώσσα η πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ και να μιλούσε. Από τον οβελίσκο που βρίσκεται εκεί μπροστά όλο αναφερθήκαμε στην ημέρα που θα ανοίξουμε την Αγία Σοφία. Ο Θεός μας αξίωσε να την ανοίξουμε. Τον ευχαριστώ! Θα έρθουν κι άλλα τέτοια; Αν θέλει ο Θεός θα γίνει. Αρκεί εμείς να είμαστε ενωμένοι, δυνατοί, ισχυροί, αδελφωμένοι και όλοι μαζί να είμαστε η Τουρκία» είπε ο Ερντογάν όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

«Μετά τις απώλειες πριν από έναν αιώνα δίνουμε αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι… δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στη γεωγραφία της καρδιάς μας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζοντας το κρεσέντο των προκλητικών δηλώσεων και των απειλών κατά της Ελλάδας.

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω όποιον στρέφει το βλέμμα του σε εμάς» και ξεδίπλωσε εκ νέου το νεοοθωμανικό όραμα. «Αυτό που επιδιώκουμε μετά από τις απώλειες πριν από ἐναν αιώνα, να δώσουμε τον αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι. Όταν εργαζόμαστε για να ανυψώσουμε τον δικό μας λαό, δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω κανέναν άνθρωπο που στρέφει το βλέμμα και την καρδιά του σε μας. Εμείς δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας σε οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε που βρίσκεται στη γεωγραφία της καρδιάς μας».

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....