Πρόσφατες ποιμαντικές δράσεις του Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Σε πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις έδωσε το παρόν και πάλι τις τελευταίες μέρες, ευλογώντας πατρικά τους διοργανωτές, τους φορείς και τους συμμετέχοντες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του και την προετοιμασία της επίσημης υποδοχής της Σεπτής Κορυφής της Ορθοδοξίας, της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος, ο κ. Συμεών παρέστη σε πολλές εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος, τόσο στην πόλη της Λαμίας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Φθιωτικής γης, χαιρετίζοντας με θερμά και πατρικά λόγια αγάπης όλες τις εκδηλώσεις, ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας κάθε συλλογική προσπάθεια, η οποία έχει σκοπό το κοινό καλό, έχει ως κέντρο τον άνθρωπο για  το καλό της κοινωνίας.

Πιο αναλυτικά: ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό:

Στο Επιμορφωτικό σεμινάριο για την Αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων διδακτικού έτους 2022-2023 και την Αξιολόγηση, Πρόληψη και Παρέμβαση για την διαχείριση των Συναισθηματικών Δυσκολιών Συμπεριφοράς στο Σχολείο, το οποίο διοργάνωσε το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην Λαμία.

Στην Τελετή επίδοσης του Χρυσού Κλειδιού της πόλεως Λαμίας, από τον Δήμο Λαμιέων στην Ερίτιμη κ. Σταυρούλα Πελέκη, Διευθύντρια του Ορφανοτροφείου Θηλέων Λαμίας την, «μάνα με τα εκατοντάδες κορίτσια, την γλυκιά μάνα όλης της Λαμίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Στην Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν της καθηγήτριας του University of Manchester Jackie Oldham και αναγόρευσή της σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην Συνάντηση εργασίας με θέμα: «Παρατηρητήριο Τουρισμού-Σχεδιασμός για Συλλογική Υλοποίηση της Δομής» την οποία υλοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Στο Παιδικό Μιούζικαλ «Οι δύο κόσμοι» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, καθώς και στην Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας με τίτλο «Πανηγυράκι γένεται» στην πλατεία των Κομποτάδων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της τρίτης κατασκηνωτικής περιόδου στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, ενώ παρακολούθησε και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, τη προτάσει του ιδίου του κ. Συμεών με τίτλο: «Προχωράμε μαζί».

Πιο αναλυτικά, ο  Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Στερεάς Ελλάδος κ. Παναγιώτης Μαρκοστάμος ενημερώνει τα παιδιά κάθε κατασκηνωτικής περιόδου, σχετικά με τα προβλήματα της καθημερινόνητος, τα οποία αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσα από την σωστή ενημέρωση, έχοντας ως στόχο την βελτιοποίηση της καθημερινότητος των ατόμων με αναπηρία και την κατάκτηση των ίσων δικαιωμάτων στην ζωή. Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης των παιδιών, το Κατασκηνωτικό Κέντρο επισκέφθηκαν επίσης  η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών κ. Κική Παπαρούνα και Κοινωνική Λειτουργός του Κατασκηνωτικού Κέντρου κ. Θωμαή Αρβανίτη, οι οποίες και είχαν μία ευρεία συζήτηση με τα παιδιά και τα στελέχη της Κατασκήνωσης.

Όπως έχει σημειωθεί, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τους θερινούς μήνες έχει μεταφέρει την έδρα του και  θα ευρίσκεται στο Ιερό Επισκοπείο Θερμοπυλών και Μενδενίτσης στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, όπου και ασκεί τις διοικητικές του υποχρεώσεις, αλλά και δέχεται επισκέψεις από ιερείς, φορείς και πολίτες.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους στον εορτασμό του Συλλόγου των Ξενοδόχων Φθιώτιδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ημέρα μνήμης του προστάτου τους Αγίου, Οσίου Σαμψών του Ξενοδόχου και τέλος ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη της διημερίδας με θέμα: «Επιμόρφωση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας. Από την Διασύνδεση στην Αποτελεσματικότητα», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων στο Αμφιθέατρο της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμία, όπου  ακολούθησε η παρουσίαση από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος της 1ης  Θεματικής Ενότητας του συνεδρίου, με τίτλο: «Διακονώντας με αγάπη και ευθύνη τον συνάνθρωπο», με συντονιστή τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο και εισηγητές τους: Αρχιμ. π. Ηρωδίωνα Ρίζο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, Διευθυντή του Γραφείου Συντονισμού Θείου Κηρύγματος και Αντιμετωπίσεως Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως και Διευθυντή της Μαθητικής Εστίας του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη, Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμίας και κ. Παναγιώτη Χάμη, Διαχειριστή του Ιδρύματος «Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων Στυλίδος» της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε επισκέψεις στο γραφείο του,  από τον απερχόμενο Διοικητή της 695 Μονάδος Καυσίμων Ραχών κ. Νικόλαο Καφαραντζή, ο οποίος και επέδωσε στον Σεβασμιώτατο τιμητική πλακέτα της Μονάδος και τον ευχαρίστησε για την ουσιαστική και καρποφόρο συνεργασία της Μονάδος με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, καθώς και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Νομών Φθιώτιδος, Φωκίδος και Ευρυτανίας κ. Ιωάννη Σωτηρίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

          Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....