Πρόσφατη ποιμαντική δραστηριότητα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Πολλές ήταν οι ποιμαντικές και διοικητικές δράσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και τις τελευταίες ημέρες αυτές του Αυγούστου παράλληλα με την ολοκλήρωση των συνοδικών του καθηκόντων στην Αθήνα.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε πολλά ορεινά χωριά της Φθιώτιδος, τα οποία αυτή την περίοδο σφύζουν από ζωή, αλλά και στα οποία πραγματοποιούνται δράσεις και εκδηλώσεις από διαφόρους συλλόγους και από νέους των χωριών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών παραβρέθηκε και ευλόγησε διαδοχικά: την βραδιά Πολιτισμού «Αντάμωμα Ξυλικιωτών», που συνδιοργάνωσαν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ξυλικών και η Κοινότητα Ξυλικών υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας και την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, το παραδοσιακό πανηγύρι του Συλλόγου Απανταχού Τιθρωνιωτών Λοκρίδος στο προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τιθρωνίου,  καθώς και την μουσικοχορευτική εκδήλωση προς τιμήν των συμμετεχόντων στο 9ο  Θερινό Σχολείο Τζουμέρκων και Ν.Α. Πίνδου του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο ορεινό Κυριακοχώρι της Δυτικής Φθιώτιδος.

Τέλεσε, επίσης, στην Αθήνα τον αγιασμό στις εγκαταστάσεις του Συντονιστικού Κέντρου του Εθελοντικού Οργανισμού «Humanity Greece»παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος, στο πλαίσιο της πατρικής ευλογίας, που παρέχει σε όλους ανεξαιρέτως τους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών,  δέχτηκε στο γραφείο του τον κ. Λουκά Αποστολίδη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στον Δήμο Λαμιέων κ. Γεώργιο Ποντίκα, την υποψήφια Περιφερειακό Σύμβουλο κ.  Σταυρούλα (Λίνα) Αλεξανδρή – Γεωργίου, ενώ από την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ κ. Μαρία Γκιόλα παρέλαβε την καθιερωμένη κάρτα εισόδου του (εισιτήριο διαρκείας) για τους αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λαμίας την τρέχουσα αθλητική περίοδο.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε ενεργά και στα κατασκηνωτικά προγράμματα, τα οποία εξακολουθούν να υλοποιούνται με επιτυχία στο Κατασκηνωτικό Κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, με παιδιά τόσο από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....