Πρόσκληση συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης κληρικών από την Ι.Μ. Εδέσσης

Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (ΙΠΕ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κατά το επιμορφωτικό έτος 2021-22 πρόκειται να υλοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως με θέμα: «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (Εξομολογητική)».

Το θέμα περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους ενότητες:
1.1  Έναρξη – περιεχόμενο και στόχοι προγράμματος – Εισαγωγή στο πρόγραμμα
1.2  Σύγχρονες «εναλλακτικές» μορφές οικογένειας
2. Βιοηθικά διλήμματα της τεχνητής ή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
3. Πνευματικές, ψυχολογικές και ψυχοσωματικές επιπτώσεις των εκτρώσεων
4. Σύγχρονη πραγματικότητα και προβληματισμοί στο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων
5. Το πρόβλημα της ευθανασίας
6. Προκλήσεις και προβληματισμοί γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη
7. Ποιμαντική προσέγγιση στις διαφυλικές σχέσεις
8. Η συμβολή της τρίτης ηλικίας στην αγωγή των παιδιών στην οικογένεια
9.1 Η πνευματική υποστήριξη στην σύγχρονη κοινωνία
9.2 Αξιολόγηση εκπαιδευομένων – Παρουσίαση εργασιών – Ανατροφοδότηση στόχων

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε κληρικούς. Είναι διαρκείας 35 ωρών. Ανώτερος ενδεικτικός αριθμός συμμετεχόντων ανά Τμήμα είναι τα 30 άτομα τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων προστασίας των πολιτών από τον covid19. Η εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της θα διέπεται από τις βασικές αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων και θα γίνει μέσω των εκπαιδευτικών τεχνικών της ενεργούς συμμετοχικής μάθησης. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί υβριδικά, δηλαδή διαδικτυακά και μέσω φυσικής παρουσίας στην εναρκτήρια και την καταληκτική ενότητα (εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα).

Αιτήσεις υποβάλλονται από την ημέρα της ανακοινώσεως έως και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:00. Μετά την παραπάνω ημερομηνία ουδεμία αίτηση γίνεται δεκτή.

Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται ψηφιακά (σάρωση της συμπληρωμένης και υπογεγραμμένης αιτήσεως σε μορφή pdf) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως: imepa.gt@gmail.com μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2021. Σε περίπτωση αδυναμίας ηλ. αποστολής μπορούν να αποστέλλονται (συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες) και στο φαξ 2103001858.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και την Αίτηση Συμμετοχής (word ή pdf) προκειμένου να την συμπληρώσουν και να την αποστείλουν.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν είτε με τον Συντονιστή του Προγράμματος, Πρωτοπρ. Ελευθέριο Χαραλαμπίδη (6979665959) είτε στα γραφεία του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στο τηλέφωνο 2103352362, και ώρες 10.00 π.μ. – 15.00 μ.μ.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....