Προσκυνηματική Αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην ιερά νήσο Τήνο

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, πραγματοποιούντα προσκυνηματική διήμερη επίσκεψη στην ιερά νήσο Τήνο, συνοδευόμενο από Καθηγητές και συνεργάτες του στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας, καθώς και Σπουδαστές και Σπουδάστριες του εκπαιδευτικού αυτού Ιδρύματος, καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, διερχόμενος από Τήνο με προορισμό την Άνδρο, ειπών, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Χαίρω διότι οι δεσμοί, που σφυρηλατήθηκαν από τον μακαριστό Προκάτοχό σας, Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο, τον Τήνιο, συνεχίζονται και εν τω προσώπω σας διευρύνονται… Σας συγχαίρω για την πατρική αγάπη, με την οποία αγκαλιάσατε και στηρίξατε το Εκκλησιατικό Λύκειο Λαμίας, το οποίο, επί των ημερών σας, προσελκύει πλήθος σπουδαστών και σπουδαστριών και αναδεικνύεται έτσι φυτώριο ικανών στελεχών για την Εκκλησία και την κοινωνία.»
Απευθυνόμενος δε προς τους Σπουδαστές, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τους προέτρεψε να ευγνωμονούν το Θεό για τις προς αυτούς δωρεές του, να έχουν ακράδαντη πίστη προς Αυτόν και να μη λησμονούν την πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου τους κ. Συμεών.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την υποδοχή του και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, ο οποίος είχε αναλάβει όλη τη μέριμνα της φιλοξενίας τους, και προσεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ κατά το τελεσθησόμενο τον προσεχή Ιούλιο τριετές Μνημόσυνο του αοιδίμου Προκατόχου του Νικολάου, του Τηνίου, και τις σχετικές πνευματικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει με τους συνεργάτες του.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....