Προσκυνηματική επίσκεψη των Μητροπολιτών Διδυμοτείχου και Σύρου στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στον οποίο εκτίθεται σε προσκύνηση η τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, διακομισθείσα από την Ιερά Μονή Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου, επί τη τεσσαρακοστή επετείω από του εγκαινισμού του, κατά την οποία συνιερούργησαν ο επιχώριος Επίσκοπος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, και παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστ. Δημοσχάκης, ο Διοικητής της 6ης Μεραρχίας, Στρατηγός κ. Θεόδωρος Χατζηγεωργίου και πλήθος πιστών και ιδιαίτερα παιδιών, τα οποία και κατεκόσμησαν τα αναλόγια του Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός στην ομιλία του ανεφέρθη στην τιμώμενη επέτειο των 40 ετών από τον εγκαινιασμό του Ιερού Ναού, το 1982, από τον αοίδιμο Προκάτοχό του Αγαθάγγελο (Ταμπουρατζάκη) και στην επικείμενη εκατοστή επέτειο από την ίδρυση της Ορεστιάδας, το βορειότερο αστικό κέντρο και τη νεώτερη πόλη της Ελλάδος, την οποία εποικίσαν το 1923 πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη και την Ανδριανούπολη, και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και τον Ηγούμενο Αρχιμ. Ευδόκιμο, για την ευλογία της ελεύσεως της τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος σ’ αυτήν.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό για την αδελφική φιλοξενία του και ευχήθηκε η Ορεστιάδα να εορτάσει αξιοχρέως το 2023 την εκατοστή επέτειο από την ίδρυσή της.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Σεβασμιώτατοι Δαμασκηνός και Δωρόθεος Β’ επισκέφθηκαν, συνοδευόμενοι από τον Στρατηγό, το 5ο επιτηρητικό φυλάκιο, στα χερσαία Ελληνοτουρκικά σύνορα, στην περιοχή της Ανδριανουπολης, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης, στην περιοχή Νέας Βύσσας.
Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα επιστρέψει στην Αθήνα και τη Δευτέρα θα πλεύσει στη Σέριφο, για την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην ομώνυμη Ιερά Μονή.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....