Ψυχοσάββατο στη Μητρόπολη Πέτρας

Επί τη μνήμη πάντων των απ’ αιώνος κεκοιμημένων ορθοδόξων χριστιανών που τελείται το Σάββατο προ της Κυριακής των Απόκρεω, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος χοροστάτησε κατά τις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας που πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, το διήμερο 25-26 Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τέλεσε μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως πάντων των αοιδίμων Αρχιερέων, των ιερατευσάντων και διακονησάντων εν τη κατά Πέτραν και Χερρόνησον Εκκλησία και πάντων των απ’ αιώνος κεκοιμημένων αδελφών ημών, πατέρων, μητέρων, πάππων, προπάππων, γονέων και συγγενών, εκ των απ’ αρχής και μέχρι των εσχάτων, ευχόμενος όπως ο Θεός κατατάξει τις ψυχές αυτών μετά των αγίων και των δικαίων.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου Πανοσ. Αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη, κατευθύνθηκε στο μνήμα του μακαριστού Αρχιερέως κυρού Νεκταρίου, όπου τέλεσε Τρισάγιο και εδεήθη υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των αοιδίμων προκατόχων του.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....