Πτυχιακές Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» της Μητροπόλεως Θηβών

Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, οι πτυχιακές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς». Στις εξετάσεις συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Σαραφόπουλος και ο Χρυσοβαλάντης Κραβαρίτης, οι οποίοι έλαβαν Πτυχίο Βυζαντινής μουσικής. Οι ως άνω, μαθητές του καθηγητή και Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών κ. Αντώνιο Τσαρουχά, διαγωνίστηκαν και έλαβαν Πτυχίο Ιεροψάλτου. Την επιτροπή των εξετάσεων στελέχωσαν ο μουσικολογιώτατος π. Χρήστος Κυριακόπουλος, Διευθυντής της Σχολής μας, ο οποίος είναι Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού και η κυρία Αμαλία Σκαρλάτου, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη εκ του Υπουργείου Πολιτισμού. Στην εξεταστική επιτροπή επίσης συμμετείχαν ο κύριος Γεώργιος Στέρπης, Διευθυντής της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής Σχηματαρίου, οι Πρωτοψάλτες κύριοι Στυλιανός Μπενής και Γεώργιος Καραγκούνης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Παρόντες ήταν οι μουσικολογιώτατοι κληρικοί της Ιεράς  Μητροπόλεως π. Μιχαήλ Κατσίνας ως Υπεύθυνος της Σχολής και ο π. Δημήτριος Αναδιώτης ως καθηγητής της Σχολής και άμεσος συνεργάτης του π. Μιχαήλ Κατσίνα, οι οποίοι είχαν και την ευθύνη διεξαγωγής των πτυχιακών εξετάσεων.

Ο π. Μιχαήλ Κατσίνας μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κκ Γεωργίου, στους εκλεκτούς Φιλοξενούμενους εξεταστές, στην εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού, στους δασκάλους και καθηγητές της Σχολής  καθώς και σε όλους τους μαθητές, μικρούς και μεγάλους, που φοιτούν στη Σχολή .

Ευχόμαστε στους νέους πτυχιούχους Ιεροψάλτες μας καλή διακονία στα αναλογία της Ιεράς  Μητροπόλεως, ανυπομονώντας να τους απολαύσουμε στις ακολουθίες της εκκλησίας μας, αφού πρόκειται για ταλαντούχους νέους, με ήθος και εκκλησιαστικό φρόνημα.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....