Σάββατο και Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στην Μητρόπολη Θηβών

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, εορτή των Αγίων Διονυσίου Ζακύνθου, Δανιήλ του Προφήτη και των Τριών Παίδων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών. Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Μαρουσώς, μητέρας του π. Σπυρίδωνος Βασιλάκου και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή της και να δίνει δύναμη και παρηγορία στον π. Σπυρίδωνα και σε όλους τους οικείους της.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ύπατο, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού ιερέως π. Σωτηρίου Παναγιωτόπουλου, με τη συμπλήρωση ενός έτους από την κοίμησή του.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεβαδείας και στη συνέχεια τέλεσε τα μνημόσυνα των μακαριστών Ευμορφίας Καλλιαντάση και Χάϊδως Πούλου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς μίλησε επίκαιρα για την υποδοχή των Χριστουγέννων. Αναφέρθηκε στους ανθρώπους προ Χριστού, που ανέμεναν το Μεσσία και είχαν την προσδοκία στις καρδιές τους και τόνισε πως κι εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε, ώστε να δεχτούμε στις καρδιές μας το Χριστό.

Κατόπιν, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ρωμέϊκου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την κηδεία του μακαριστού ιεροψάλτη Δημητρίου Μπράμη,  98 ετών, ο οποίος διηκόνησε επί 80 χρόνια αφιλοκερδώς το αναλόγιο της ενορίας.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....