Σάββατο και Κυριακή Β’ Νηστειών στη Μητρόπολη Θηβών

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Θηβών και Λεβαδείας   κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Άσπρων Σπιτιών, στο τέλος της οποίας τέλεσε το μνημόσυνο ενορίτη.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη Λαμία, όπου συμμετείχε, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, στον πανηγυρικό Εσπερινό της Συνάξεως Πάντων των Φθιωτών Αγίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Κυριακίου, στο τέλος της οποίας τέλεσε τα μνημόσυνα τριών ενοριτών. Ο Σεβασμιώτατος  στο κήρυγμά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο θαύμα της θεραπείας του παραλυτικού της Καπερναούμ και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των κεκοιμημένων αδελφών, των οποίων τέλεσε τα μνημόσυνα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Παύλου, όπου ευρίσκετο προς ευλογία και προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ από την Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ Ευβοίας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης της Μητροπόλεως π. Ανδρέας Δάρρας, ο οποίος μίλησε για την αισιοδοξία. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την άδεια να μεταφερθεί η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ στο χωριό Παύλος προς ευλογία των πιστών, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής, καθώς και τους πατέρες της Μονής που εκόμισαν την Τιμία Κάρα και ευχήθηκε στους  πιστούς οι πρεσβείες του Οσίου Δαυΐδ προς τον Κύριο να είναι πολλές.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....