Σε λίγες ώρες οι αγρότες με τα τρακτέρ θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας

Σε ασφυκτικό κλοιό αγροτών θα βρίσκεται σήμερα το κέντρο αλλά και οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν αγροτικοί σύλλογοι όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότερα από 150 τρακτέρ θα κάνουν «απόβαση» στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, μαζί με χιλιάδες αγρότες που καταφθάνουν με λεωφορεία και αυτοκίνητα, από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Η κάθοδος προς την Αθήνα ξεκινάει σήμερα το πρωί, με στόχο να φτάσουν στην πλατεία Ομονοίας στις 17:30 και στο Σύνταγμα στις 18:30, όπου θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία προς το Σύνταγμα.

 

Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα θα μεταβούν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω μόνο για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

Οι αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα και από τα μπλόκα της Πελοποννήσου θα συναντηθούν στην περιοχή των Μεγάρων, πριν κατευθυνθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Στόχος του συλλαλητηρίου είναι, σύμφωνα με τους παραγωγούς, να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....