Σήμερα άγει τα Ονομαστήριά του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω

Την ημέρα αυτή κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω και Πρόεδρος της Ιεραποστολικής μας Στέγης Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κυρίτσης. Στον σεβαστό μας Γέροντα που πάντα βρίσκεται στις επάλξεις του θεάρεστου ιεραποστολικού έργου που επιτελείται στην Κεντρική Τανζανία υπό το ωμοφόριο του Επισκόπου πατρός Αγαθονίκου, στον απλούν ιερομόναχο της αγάπης και της προσφοράς σε κάθε ψυχή που διψά για σωτηρία που σε κάθε του λόγο στηρίζεται στο Ευαγγέλιο και στην πατερική παράδοση, στον πνευματικό πατέρα που στο πετραχήλι του αναπαύονται αμέτρητες ψυχές, οφείλουμε πολλά. Ως Ιεραποστολική Στέγη, σεβαστέ μας Γέροντα, σας ευχόμαστε έτη πολλά, καρποφόρα και ευλογημένα με τις πρεσβείες της Παναγίας μας και του Οσίου προστάτου σας Μαξίμου του Ομολογητού, όπως ομολογιακή είναι η μορφή και παρουσία σας στα δυσμενή χρόνια που ζούμε. Ο Κύριός μας να σας χαρίζει δύναμη για να στηρίζετε την μοναστική αδελφότητα που ηγείστε και να νουθετείτε με τους λόγους σας όλους εμάς ώστε να πορευόμαστε εις οδόν Σωτηρίας, με λόγους ως του Μεγάλου Θεολόγου Αγίου Μαξίμου.
Έτη πολλά και καλό Παράδεισο!

Επίσης σήμερα εορτάζει την ονομαστική του εορτή ο νεότερος πατήρ Μάξιμος, ο Ιεροδιάκονος που διακονεί το ιεραποστολικό έργο κοντά στον Επίσκοπό πατέρα Αγαθόνικο.

 

“Αδελφέ μου πατέρα Μάξιμε, όλοι εμείς ευχόμαστε ο Κύριος να ευλογεί τη διακονία σου και τον αγώνα σου μέσα στο τιμημένο ράσο που εκ νεότητος αφιερώθηκες. Ο Άγιος Θεός να σε χαριτώνει ως τον Γέροντα Μάξιμο που με τη σειρά του καθοδήγησε όλη την αδελφότητα από την οποία αναδείχθηκε ο Επίσκοπός μας πατέρας Αγαθόνικος ο οποίος με αυταπάρνηση διακονεί τους αδελφούς μας ιθαγενείς. Είθε να αξιωθείς του Παραδείσου. Χρόνια πολλά!”, γράφουν στα κοινωνικά δίκτυα τα μέλη της ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ .

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....