Σήμερα η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Τιμοθέου Καμπουρίδη

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος αναγγέλει την προς Κύριον εκδημία του Αρχιμανδρίτου Τιμοθέου Καμπουρίδη, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Νέας Ιωνίας.

Ο μακαριστός π. Τιμόθεος γεννήθηκε στην Καβάλα το έτος 1963. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Ξάνθης σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών καθώς και στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1986 και Πρεσβύτερος στις 22 Ιανουαρίου 1989 υπό του μακαριστού πρώτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας κυρού Τιμοθέου Ματθαιάκη.

Ο μεταστάς υπήρξε άνθρωπος απλότητος, εργατικότητος, ταπεινώσεως και βαθειάς πίστεως στον Θεό. Καθ’ όλη την διάρκεια του βίου του διακρίθηκε για την ευγένειά του, για τον ένθερμο εκκλησιαστικό ζήλο του, για το ορθόδοξο ήθος του, για την έντονη φιλανθρωπική του δράση και για την αγάπη του για την Αγία μας Εκκλησία.

Ο αοίδημος π. Τιμόθεος εργάσθηκε με ακαταπόνητο ζήλο για την εκ βάθρων ανακαίνιση του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Νέας Ιωνίας και υπήρξε ο κτήτορας του Κιοκμενιδείου Πνευματικού Κέντρου, στο οποίο σήμερα στεγάζεται η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας «Άγιος Γεώργιος ο Νεαπολίτης».

Επί σειρά ετών διηκόνησε ευδοκίμως από τη θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Α’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Νέας Ιωνίας, του Υπευθύνου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως και του Πρόεδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Νέας Ιωνίας, όντας πολύτιμος συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γαβριήλ.

Το πρωί της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Νέας Ιωνίας, όπου θα τεθεί σε προσκύνηση το σκήνωμα του μακαριστού Αρχιμανδρίτου. Στη συνέχεια και ώρα 11:00π.μ. θα ψαλεί η Εξόδιος Ακολουθία και ακολούθως η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....