Σκυταλοδρόμοι των Μοναστηριακών Παραδόσεων οι Μυκόνιοι- Στα καταστήματα θα ευχηθεί σήμερα ο Μητροπολίτης

Πλήθος Μυκονίων έψαλαν  τα Μοναστηριακά Κάλαντα στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Αρχιμ. Αλέξιο.
Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη και τον Διάκονο, με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. Γεωργίου Ρουσουνέλου, του Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Άνω Μεράς, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Γκέλα και Κουσαθανά, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου κ. Βερώνη, του Υπολιμενάρχη και Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος Μυκόνου και πλήθους Μυκονίων από τη Χώρα και την Άνω Μερά, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αλέξιο για την υποδοχή και τις ευχές του για την εικοσαετία της Αρχιερωσύνης του, τους συλλειτουργήσαντες Κληρικούς και όλους τους πιστούς για την παρουσία τους, τους οποίους εκάλεσε να γίνουν ασπίδα προστασίας των πατρώων εθνικοθρησκευτικών παραδόσεων, ηθών και εθίμων από κάθε ξένη επιρροή και αλλοτριωτική επίδραση, ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου, ενώ πρεσβύτεροι και νεώτεροι μουσικοί με παραδοσιακά όργανα έψαλλαν, μαζί με τους παρισταμένους, κατά το παλαιό έθος, τα Μοναστηριακά Κάλαντα στον ίδιο και τον Ηγούμενο.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μαζί με τις ευχές του διένειμε δώρα στα παιδιά και ο Ηγούμενος, ως ευλογία, διένειμε θυμίαμα και μικρό θυμιατήριο.
Σήμερα, Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα περιέλθει τα καταστήματα της Ερμούπολης και θα ευχηθεί στους καταστηματάρχες για το νέο έτος.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....