Στ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη απάντων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος

Με τη χάρη του αγίου Τριαδικού Θεού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, η έκτη κατά σειράν καθιερωμένη Γενική Ιερατική Σύναξη απάντων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  (αγάμων και εγγάμων), υπό τη προεδρεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Τιμοθέου.

Εναρκτήριο χαιρετισμό πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος καλωσορίζοντας τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον Ελλογιμώτατο κ. Γεώργιο Φίλια, Καθηγητή Λειτουργικής του Ε.Κ.Π.Α.

Ακολούθως, ως κεντρικός ομιλητής ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Γεώργιος Φίλιας ανέπτυξε το θέμα: Σωτηριολογική προσέγγιση των ιερών Μυστηρίων. Συγκεκριμένα ανεφέρθη στις αγιαστικές πράξεις της Θείας Λειτουργίας και των Μυστηρίων του θείου Βαπτίσματος, του Χρίσματος, του Γάμου και του Ευχελαίου.

Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητική συζήτηση.

Εν συνεχεία, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Προέδρου του Ι.Π.Ε., ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο για την πρόσκληση. Στην εισήγησή του ανεφέρθη στις δραστηριότητες του Ιερού Ναού σε συνδυασμό με τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας και στο πώς αυτά συμπληρώνουν και επικουρούν την οργανωτική δομή της εκκλησιαστικής κοινότητος. Παρουσίασε τους στόχους του προγράμματος «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ», το οποίο ξεκίνησε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολή μας στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτουμένης Πράξεωςς: «Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Έπειτα, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη σε λειτουργικά, τελετουργικά, ποιμαντικά και διοικητικά θέματα.

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, έκανε λόγο σε θέματα αφορώντα την εύρυθμο λειτουργία του Γραφείου Γάμων – Διαζυγίων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Εν κατακλείδι, στη σύνοψη των συμπερασμάτων της Στ΄ Γενικής Ιερατικής Συνάξεως προέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος.

Προ των εργασιών της Γενικής Ιερατικής Συνάξεως, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου .

1 Custom

2 Custom

3 Custom

4 Custom

5 Custom

7 Custom

8 Custom

9 Custom

10 Custom

11 Custom

12 Custom

13 Custom

15 Custom

16 Custom

17 Custom

18 Custom

19 Custom

19b Custom

21 Custom

20 Custom

22 Custom

23 Custom

25 Custom

24 Custom

26 Custom

27 Custom

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....