Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ναούσης τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Ηγουμένης Μεθοδίας Βεντούρη

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ναούσης τελέστηκε  Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αοιδίμου Ηγουμένης Μεθοδίας Βεντούρη, της εκ Κιμώλου ορμωμένης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και συνιενεργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βέροιας και Ναούσης κ. Παντελεήμονος, του και προσκαλέσαντος αυτόν, και Κίτρους κ. Γεωργίου, με την συνευχητική παρουσία της Ηγουμένης και Μοναζουσών της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών, οι οποίες διηκόνησαν το ιερό Αναλόγιο, και αντιπροσωπείας Μοναζουσών από την Ιερά Μονή Οδηγητρίας Πορταριάς Βόλου, στην οποία το πρώτον εμόνασε η μακαριστή Μεθοδία το 1973, έως το 1995, όταν και προσήλθε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ναούσης, στην οποία ενησκήθη έως της εκδημίας της.
Παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Ναούσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ Κιμώλου οικογενείς της κεκοιμημένης Μοναχής και πολλοί πιστοί οι οποίοι ευλαβούνται την Ιερά Μονή και εσέβοντο την αοίδιμο Ηγουμένη Μεθοδία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βέροιας και Ναούσης κ. Παντελεήμων καλωσόρισε με εγκάρδιους και ευγενείς λόγους αδελφικής αγάπης τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και τον παρακάλεσε να αναλάβει την διακονία του θείου λόγου.
Στην ομιλία του Σεβασμιώτατος κύριος Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Παντελεήμονα για την πρόσκληση, την αρχοντική φιλοξενία και τη συνιερουργία, αναφέρθηκε στις τρεις αποταγές των Μοναχών, την αποταγή του κόσμου, του ίδιου θελήματος και της κενοδοξίας, στους τρεις σταυρούς που καλείται να σηκώσει κάθε μοναχός, τις έξωθεν θλίψεις και συμφορές, την έσωθεν πάλη με τα πάθη και τις επιθυμίες και την ολοκληρωτική παράδοση στο θέλημα του Θεού, που συνδέονται με τις τρεις αναγεννήσεις, οι οποίες επιτυγχάνονται με την κάθαρση της καρδιάς, το φωτισμό του νου και τη θέωση.
«Αυτά τα χαρακτηριστικά του Μοναχού», προσέθεσε, βίωσε σε όλη τους την πληρότητα η μακαριστή Ηγουμένη Μεθοδία, η οποία γεννήθηκε στην αγιοτόκο Κίμωλο το 1953, και παρ’ όλες τις άριστες σχολικές επιδόσεις της, που προοιώνιζαν ένα λαμπρό, κατά κόσμον, μέλλον, προτίμησε να ακολουθήσει το δρόμο της ολοκληρωτικής αφιέρωσης στο Θεό, μιμούμενη κατά πάντα τη συντοπίτισσά της Οσία Μεθοδία, με την οποία τώρα συναυλίζεται στον παράδεισο και, έχουσα προσωπική εμπειρία της ασθενείας, προσεύχεται εντονώτερα υπέρ υγείας και αναρρώσεως των νοσούντων».
Ευχαρίστησε, ωσαύτως, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο για τη συλλειτουργική παρουσία του, και ευχήθηκε στις Μοναχές της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ναούσης, ζητώντας να προσεύχονται για την αοίδιμο πνευματική τους μητέρα.
Σημειώνεται, ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ διεκόμισε τίμιο Λείψανο της Οσίας Μεθοδίας, φυλασσόμενο στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο του Οσίου Φιλαρέτου, το οποίο προσεκύνησαν με σεβασμό και ευλάβεια οι εκκλησιασθέντες.
Αύριο, θα τελεσθεί, ωσαύτως, τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Μεθοδίας Βεντούρη στον Μητροπολιτικό Ναό Κιμώλου, της Παναγίας Οδηγητρίας, στον αύλειο χώρο του οποίου έπαιξε όταν ήταν παιδί και ποδηγετήθηκε στη μοναστική ζωή. Μετά την παράθεση Μοναστηριακής δοχής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεχώρησε, μέσω Ραφήνας, για τη Μύκονο.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....