Στο Αγίασμα των Αγίων Τεσσαράκοντα της Κοινότητος Διπλοκιονίου

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΠΛΟΚΙΟΝΙΟΥ

ΙΕΡΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με την επιμέλεια της Εφορείας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπεσίκτας της οποίας προεδρεύει ο κ. Ντίνος Μπελαλίδης, διοργανώθηκε η ετήσια πανήγυρις του Ιερού Αγιάσματός μας.

Φέτος κατά τις Ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, κάτι που προσέδωσε ιδιαίτερο χρώμα στην πανήγυρη.

Πλήθος πολύ παρακολούθησε το εορταστικό πρόγραμμα μεταξύ των οποίων και επίσημοι της πολιτείας.

Μεταφέρουμε εδώ ανάρτηση από το διαδίκτυο, του εντιμολ. Άρχοντα Γιάννη Δεμιρτζόγλου, Διευθυντού της Ζωγραφείου Σχολής:

«Αν από το Γήπεδο της ομάδας Beşiktaş (Dolmabahce) προχωρήσετε προς την περιοχή Beşiktaş και μετά 2ΟΟ- 250μ. από τον πρώτο δρόμο που θα συναντήσετε κάνετε αριστερά, σε 40μ στο αριστερό σας χέρι, κάτω από τη σκιά του Swissotel, θα δείτε το Αγίασμα των 40 Μαρτύρων που κάθε χρόνο στις 8 και 9 Μαρτίου πανηγυρίζει. Η Εφορεία φροντίζει επίσης όλα τα Σαββατοκύριακα του μήνα μεταξύ 10:00 και 17:00 το Ιερό Αγίασμα να παραμένει ανοιχτό για προσκύνημα των ευλαβών Χριστιανών.

Έτσι και εγώ είχα τη χαρά να παραβρεθώ στον Εσπερινό πού πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας. Το Αγίασμα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση χάρη στις προσπάθειες της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Παναγίας Μπεσίκτας.  Αξίζουν Θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ντίνο Μπελαλίδη και στους άξιους συνεργάτες του.  Όπως και στον Θάνο Μπελαλίδη νέο στέλεχος της Κοινότητας, μαθητή και ομογάλακτο αδελφό μου, που παίρνει σιγά σιγά τη σκυτάλη από τον πατέρα του. Μετά τον Εσπερινό υπήρχε δεξίωση!»

 

 

πηγη ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....