Στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο της Κοινότητος Ξηροκρήνης

ΠΗΓΗ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ 

 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ

Με ιεροπρέπεια και σεμνότητα τιμήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Ξηροκρήνης η εορτή της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Βαπτιστού.

Το απόγευμα της Δευτέρας, 28ης Αυγούστου, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου, ο οποίος ευλόγησε την αρτοκλασία και κήρυξε τον θείο λόγο. Τον Δεσπότη μας πλαισίωσαν ο Αρχιμανδρίτης κ. Γεδεών Μαγκριώτης, Ιερατικώς Προϊστάμενος Παλαιού Μπάνιου και οι Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ευάγγελος Γρηγοριάδης, Ιερατικώς Προϊσταμενεύων της πανηγυριζούσης Κοινότητος και Πρεσβύτερος κ. Κυριακός Κεσίσογλου, Ιερατικώς Προϊστάμενος Μπεμπεκίου.

Το πρωΐ της επομένης ημέρας, Τρίτης, 29ης Αυγούστου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του ιδίου Ιεράρχου και συλλειτουργούντων των ανωτέρω δύο πρώτων Ιερέων, ενώ πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο.

Τόσο την παραμονή, όσο καο ανήμερα τα εξαίσια Προδρομικά άσματα μελώδησαν με πολλή κατάνυξη ο Μέγας Κατηχητής κ. Χρύσανθος Δημητριάδης και οι κύριοι Παναγιώτης Ρακτιβάν και Αθανάσιος Λίγγας.

Μετά το πέρας των λατρευτικών συνάξεων του διημέρου ο ωραίος κήπος του Ναού μας, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτογραμμή του Βοσπόρου, δρόσισε και εύφρανε τους ενορίτες και τους προσκυνητές της χάριτος του Βαπτιστού, χάρις στη φροντίδα της Εκκλησιαστικής Επιτροπής μας, υπό την προεδρία του κ. Στέλιου Μουχλίδη.

Η Κοινότητα Ξηροκρήνης ευχαριστεί θερμώς την γειτονική Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος, για την αδελφική αρωγή και συναντίληψη και εύχεται σε όλους τα χρόνια πολλά!

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....