Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου Γραμμένης ιερούργησε ο Μητροπολίτης Δράμας

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου Γραμμένης ιερούργησε κατά την εορτή της Συνάξεως των δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, ο οποίος προσήλθε στον ως άνω Ιερό Ναό για να προσκυνήσει αφ ενός μεν την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας, αφ ετέρου δε τα ιερά και χαριτόβρυτα  Λείψανα του εν αγίοις Πατρός ημών Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως, τα οποία κόμισε στην Γραμμένη ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής, με την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Ο Άγιος Δράμας στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στη μεγάλη χαρά που προσφέρει η Γέννηση της Παναγίας μας στον άνθρωπο, ιδιαίτερα στις σημερινές ημέρες που βιώνουμε τις καταστροφικές συνέπειες τόσο των πυρκαγιών όσο και των βροχοπτώσεων, αφού Εκείνη δίνει κουράγιο και παρηγοριά σε κάθε εμπερίστατο.

Επίσης,  αναφέρθηκε στον βίο και το έργο του Αγίου Λουκά  τονίζοντας πως η παρουσία του Θεού δίνει νόημα στη ζωή μας,  όπως ακριβώς και στη ζωή των Αγίων μας. Στην συνέχεια, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο για την ευλογία που του παρείχε να ιερουργήσει στον ως άνω Ιερό Ναό, εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Κ.Ε. π. Γεώργιο Σελλή, καθώς και με τον Εφημέριο της Γραμμένης π. Γεώργιο Βαμβακίδη.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης εκ μέρους του Αγίου Ζιχνών ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο για την παρουσία του στη Γραμμένη και την ευλογία που παρείχε στην τοπική Εκκλησία. Ευθύς αμέσως ο Σεβασμιώτατος, αφού παρέλαβε στα τίμια χέρια του το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά το επέδωσε στον πατέρα Γεώργιο Σελλή, προκειμένου να αναχωρήσει για την Αργολίδα όπου βρίσκεται τεθησαυρισμένο.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....