Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Μ. Μοναστηρίου Ο Σεβασμιώτατος – Χειροτόνησε Πρεσβύτερο Τον Π. Νικόλαο Μαριτσούδη

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλου Μοναστηρίου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία σήμερα Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Αγίας μας Εκκλησία εορτάζει τα προεόρτια της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος μετά τη Δοξολογία χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Γεώργιο Βαϊόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιεροδιακόνου της Μητροπόλεώς μας π. Νικολάου Μαριτσούδη, εγγάμου ιερέως, πατέρα τριών τέκνων.

Ο Σεβασμιώτατος στις νουθεσίες του προς τον χειροτονούμενο αναφέρθηκε στο γεγονός οτι ως ιερέας δεν αρκεί μόνο να απέχει αμαρτιών, αλλά πρέπει να προΐσταται έργων αγαθών. Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο κάθε κληρικός είναι πνευματικός ηγέτης και ως τέτοιος οφείλει να σταθεί.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της σταδιακής ωρίμανσης της κάθε ψυχής και ζήτησε από τους πιστούς να κατανοήσουν ότι και ο νέος ιερεύς χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα καταρτίσεως μέχρι να αναλάβει τα εφημεριακά του καθήκοντα. Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο νεοχειροτονηθείς ιερέας μοίρασε το Αντίδωρο στο εκκλησίασμα, δεχόμενος τις ευχές των πιστών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....