Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, στην περιοχή «Πέτρα» της Ερμούπολης ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου

Τιμών τη μνήμη του πρότριτα εκδημήσαντος Πρωτοπρ. Ευαγγέλου Σίμου, ο οποίος επί δεκαετίες ευόρκως διακόνησε τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον εξονομασθέντα Ιερό Ναό.
Ομιλών προς το πυκνό εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθη στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, τονίσας ιδιαίτερα τη μεγάλη πίστη της συγκυπτούσης γυναικός, εξ αιτίας της οποίας και διαβλέποντας την ο Κύριος την θεράπευσε χωρίς να Του το ζητήσει, και στην αντίδραση του Αρχισυναγώγου κατά του Κυρίου και της θεραπευθείσης γυναικός, προτρέποντας τους ακροατές του να κλαίουν μετά κλαιόντων και να χαίρουν μετά χαιρόντων, αποφεύγοντας το δηλητήριο του φθόνου και της ζήλειας, που κατατρώει την ψυχή και τη ζωή μας.
Τέλος, χειροθέτησε Αναγνώστη συνταξιούχο Υπάλληλο του ΕΚΑΒ, ο οποίος είναι μαθητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, και ευχήθηκε σε όλους για το επερχόμενο Άγιο Δωδεκαήμερο.
Την Δευτέρα και την Τρίτη, 11 και 12 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ευρίσκεται στην Κέρκυρα προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος.
Μεταβαίνων στην Κέρκυρα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα επισκεφθεί στην Ηγουμενίτσα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παραμυθίας κ. Σεραπίωνα, στον οποίο θα ευχηθεί για την ενθρόνιση και την ανάληψη των Ποιμαντορικών του καθηκόντων.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....