Σύδνεϋ: Αγιασμός για τους ορθόδοξους φοιτητές ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος τέλεσε Αγιασμό για όλους τους φοιτητές Πανεπιστημίου, επί τη ενάρξει του νέου ακαδημαϊκού έτους 2023, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ.

Παρόντες ήταν οι κληρικοί που έχουν αναλάβει τη διακονία των ορθόδοξων φοιτητών στα Πανεπιστήμια της Νέας Νοτίου Ουαλίας και συγκεκριμένα ο π. Αθανάσιος Γιάτσιος (The University of NSW), ο π. Γεράσιμος Κουτσούρας (The University of Sydney), ο π. Αστέριος Ζουριάκας (The University of Technology Sydney), και ο π. Τιμόθεος Κλιντσάρης (Macquarie University).

Ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος καλωσόρισε όλους τους φοιτητές στον Καθεδρικό Ναό και τους μίλησε για την αξία του να προοδεύουν, όχι μόνο στις ακαδημαϊκές τους σπουδές, αλλά και στην προσευχή και στη σχέση τους με τον Χριστό και με την Εκκλησία του.

Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως μετέφερε τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, για ένα ευλογημένο και δημιουργικό νέο έτος, ενώ ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου τούς παριστάμενους κληρικούς για την ανάληψη του ιερού έργου της διακονίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

 

πηγη vema aus

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....