Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με μαθητές Λυκείου

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Μαθητές της Α’ τάξης Λυκείου από το Κολλέγιο Ψυχικού επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνοδευόμενοι από τον υποδιευθυντή και καθηγητές του Σχολείου, καθώς και τον π. Ιωάννη Λάμπρου, καθηγητή Θρησκευτικών του Σχολείου.

Οι καθηγητές ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και τον ενημέρωσαν ότι στο πλαίσιο εργασίας που ανέλαβαν οι μαθητές για τα ιερά μυστήρια και την Αγία Φιλοθέη την Αθηναία, εξέφρασαν την επιθυμία να συναντηθούν μαζί του, ώστε να πάρουν την ευχή του, και στη συνέχεια να επισκεφθούν το Αρχοντικό Μπενιζέλου, πατρικό σπίτι της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα.

Ο Μακαριώτατος συνεχάρη τους καθηγητές που αγωνίζονται για τα παιδιά και εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του που συναντιέται με τους μαθητές, οι οποίοι, όπως τόνισε, αντιπροσωπεύουν την ελπίδα του αύριο. Θυμήθηκε και μοιράστηκε μαζί τους εμπειρίες από την εποχή που ο ίδιος ήταν εκπαιδευτικός και κάλεσε τους καθηγητές να δείχνουν κατανόηση στις δυσκολίες και τις ανησυχίες των παιδιών, ενώ απευθυνόμενος προς τους μαθητές υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται, ακόμη κι αν κάποια στιγμή αποτύχουν κάπου, χρειάζεται να συνεχίσουν να προσπαθούν. Επίσης, τους παρότρυνε να αναζητούν και να ερευνούν. «Τίποτε να μην περνά στην σκέψη σας χωρίς να το παιδεύετε, ό,τι ακούτε να το επεξεργάζεστε και να αποφασίζετε μόνοι σας ελεύθερα» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος. Κατόπιν, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, ενώ προσέφερε σε όλους ως ευλογία ένα σταυρουδάκι.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....