Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Σεργκέι Σουτένκο επισκέφθηκε  το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όπου συζήτησαν διάφορα θέματα συνεργασίας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Ο πρέσβης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την συνάντηση και σημείωσε πως είναι σίγουρος ότι «η Εκκλησία θα έχει καθοδηγητικό ρόλο στο έργο βοήθειας των συμπατριωτών μας. Έχουμε δυο μεγάλα ζητήματα και ανοιχτά μέτωπα, να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας που είναι στην Ουκρανία και αγωνίζονται και επιπλέον να υποδεχόμαστε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα, ώστε να βρουν καταφύγιο για τις μέρες του πολέμου. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται διαμονή και διατροφή, αλλά, βέβαια, είναι σημαντικό να τους βοηθήσουμε και πνευματικά, γιατί οι οικογένειες είναι κομμένες. Ήρθαν μόνο ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα, αφού οι άντρες έχουν απομείνει εκεί και πολεμούν». Επίσης, προσέθεσε ότι «πρώτη και μεγαλύτερη ανάγκη είναι να στείλουμε ένα μήνυμα ειρήνης και να σταματήσει ο πόλεμος».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «αυτή η ατμόσφαιρα μας έχει κάνει όλους να είμαστε άρρωστοι και φοβερά προβληματισμένοι για το πού πηγαίνουμε». Επεσήμανε ότι έγραψε γράμμα και στον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ Επιφάνιο, αλλά και στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία -τόσο η ΔΙΣ όσο και όλοι οι Μητροπολίτες- ασχολήθηκαν με το θέμα. Η ΔΙΣ, μάλιστα, έγραψε επιστολές προς τον κ. Επιφάνιο και τον κ. Κύριλλο, ενώ κάλεσε όλους τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να συμπαρασταθούν στους πονεμένους αδελφούς και αναφέρθηκε στην προσπάθεια της «Αποστολής», καθώς και όλων των πολιτών γενικότερα.

Παρόντες, επίσης, στην συνάντηση ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....