Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρόεδρο και μέλη της Γερουσίας του Καναδά

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. George J. Furey και μέλη της Γερουσίας του Καναδά είχε χτες το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και έκανε αναφορά στη φιλοξενία της χώρας. Μίλησε για τις δυσκολίες της πανδημίας και ενδιαφέρθηκε για τους τρόπους με τους οποίους την αντιμετώπισε η Εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τα προβλήματα που προέκυψαν, καθώς και για την δική του δοκιμασία όταν νόσησε από covid-19 πριν από περίπου ενάμιση χρόνο τονίζοντας πως όταν κερδίζεις αυτήν την μάχη κάνεις σκέψεις για το τι έχει αξία τελικά και τι όχι. Έκανε αναφορά, ακόμη, στις συνέπειες του ιού στην κοινωνία και στις ανθρώπινες σχέσεις υπογραμμίζοντας πως φέρνει μία αμηχανία και μία απόσταση του ενός ανθρώπου από τον άλλον. Παράλληλα, ο Μακαριώτατος, αναφέρθηκε και στους αντιεμβολιαστές και έκανε σαφές για ακόμη μία φορά ότι άλλο είναι η πίστη και άλλο η ιατρική.

Τα μέλη της Γερουσίας εξέφρασαν την σύμφωνη γνώμη τους για όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Μίλησαν για τα αντίστοιχα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στον Καναδά και του μετέφεραν τις ευχές της ομογένειας. Αναφέρθηκαν, επίσης, στην σπουδαιότητα της πίστης επισημαίνοντας ότι μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα ευχαρίστησε, από την πλευρά του, τον Μακαριώτατο για την υποδοχή, αλλά και για όσες σκέψεις τους μετέφερε και κάνοντας γνωστό ότι φέτος συμπληρώνονται ογδόντα χρόνια από την δημιουργία των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών έκανε λόγο για την σημασία που καλούνται να δίνουν στα θέματα θρησκευτικής πίστης.

Στην συνάντηση παρέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ενώ την αποστολή συνόδευε η Διευθύντρια των Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....