Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με υφ. Μετανάστευσης και Ασύλου για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

«Η Εκκλησία θα κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να φανεί αντάξια των αναγκών» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την ένταξη κα Σοφία Βούλτεψη. Την κ. Βούλτεψη συνόδευε ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κος Ηρακλής Μοσκώφ, ενώ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΜΚΕ «Συνύπαρξις», Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Οικονομικών και Γενικός Διευθυντής της ΑΜΚΕ «Συνύπαρξις», Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυννεφάκης.

Η κ. Βούλτεψη τόνισε πως «είχαμε μία συνάντηση εργασίας, ώστε να ενημερώσουμε τον Μακαριώτατο για την προσφυγική κατάσταση μετά την εισβολή στην Ουκρανία και ειδικά για την κατάσταση των παιδιών και κυρίως των ασυνόδευτων ανηλίκων, για τα οποία η Εκκλησία δείχνει εδώ και πολλά χρόνια μεγάλο ενδιαφέρον. Βάλαμε τα θεμέλια μιας νέας συνεργασίας και είναι βέβαιο ότι μαζί θα πετύχουμε πολλά για ακόμη μία φορά».

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του ευχαρίστησε την κ. Βούλτεψη και σημείωσε πως «πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει ουσιαστικά. Η Ιερά Σύνοδος απέστειλε εγκύκλιο στις Μητροπόλεις και ζήτησε να μας ενημερώσουν που υπάρχουν δυνατότητες για εξυπηρέτηση αυτών των ανθρώπων». Υπογράμμισε, ακόμη, ότι κατά την συνάντηση με την υφυπουργό «το θέμα εστράφη στην προστασία των παιδιών και κυρίως των ασυνόδευτων ανηλίκων. Έχουμε υποχρέωση να τονίσουμε, για ακόμη μία φορά, πως η Εκκλησία θα κάνει ό,τι μπορεί για να φανεί αντάξια των αναγκών». Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε γνωστό, επίσης, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ενημερώσει την ΔΙΣ και θα έρθει σε επαφή και με τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, ώστε να τον ενημερώσει. «Είμαστε στην αρχή ενός έργου που θέλει αγάπη και πείσμα» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....