Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας με τον Γ.Γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

«Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι κομβικός στη διατήρηση της ταυτότητας των Ελλήνων ομογενών και της ενδυνάμωσης της σχέσης τους με την πατρίδα. Κι αυτός ο ρόλος γίνεται ακόμη πιο γόνιμος και καρποφόρος όταν υπάρχουν ποιμενάρχες με τη σωφροσύνη και την ενεργητικότητα που διακρίνει τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο. Το έργο του αποκτά ιδιαίτερη αξία, καθώς στη μακρινή αυτή ήπειρο ζει και προκόβει ένα σημαντικό τμήμα του απόδημου Ελληνισμού, που αισθάνεται υπερηφάνεια για την εθνική του καταγωγή».

Τα παραπάνω τόνισε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και έχει σειρά συναντήσεων με πολιτειακούς, πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην δήλωσή του σημείωσε επίσης: «Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ ενδελεχώς από τον Αρχιεπίσκοπο σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας, καθώς και για την επαναφορά στην κανονικότητα της Εκκλησίας της Αυστραλίας κοινοτήτων που στο παρελθόν ταλαιπωρήθηκαν από λανθασμένες επιλογές και αποφάσεις. Με χαρά άκουσα επίσης τις προσπάθειες που γίνονται για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στις νεότερες γενιές, αλλά και την κατάρτιση του κλήρου μέσω της Θεολογικής Σχολής της Αρχιεπισκοπής.

Εκ μέρους της ΔΣΟ παρέθεσα στον Σεβασμιώτατο τις δράσεις που αναπτύσσουμε το τελευταίο διάστημα -όπως είναι η εκστρατεία για την ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας για την Αγία Σοφία της Πόλης, που αυθαίρετα μετετράπη σε τζαμί, οι πρωτοβουλίες για την προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής και οι επαφές μας για προσέγγιση και συνεργασία με εκπροσώπους άλλων χριστιανικών δογμάτων και θρησκειών, προς χάριν της ειρήνης και της αλληλοκατανόησης.

Και από τους δυο μας εκφράστηκε η ελπίδα να έχουμε, παρά την απόσταση που χωρίζει την Αυστραλία από την έδρα του διακοινοβουλευτικού θεσμού των Ορθόδοξων βουλευτών, στενότερη συνεργασία. Συμφωνήσαμε όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν και ανοίξουν τα σύνορα στη μακρινή ήπειρο να υπάρξει και επίσημη επίσκεψή μας στην Αυστραλία».

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο την αγγλική έκδοση του τόμου «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ενεχείρισε στον Μάξιμο Χαρακόπουλο αντίγραφο ιστορικού χάρτη της προεπαναστατικής Ελλάδος. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο νεοεκλεγείς Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....