Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με Αντιπροσωπεία συζύγων Ουκρανών Διπλωματών

Τη στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον αγαπητό Ουκρανικό λαό, που δοκιμάζεται σκληρά από τον ανίερο και διαβολικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον της πατρίδος του η Ρωσική Ομοσπονδία, επανέλαβε η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, υποδεχόμενος τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου, στο Φανάρι, τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Άγκυρα κ. Vasyl Bodnar και τον Γενικό Πρόξενο στην Πόλη κ. Roman Nedilskyi, με Αντιπροσωπεία συζύγων και τέκνων Πρέσβεων της Ουκρανίας που υπηρετούν σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η Ουκρανική Αντιπροσωπεία, η οποία τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί και τον Αγιώτατο Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο, ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και για τον αγώνα που δίδει ο Ουκρανικός λαός για την ελευθερία του και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της πατρίδος του.

Ο Παναγιώτατος υπενθύμισε τους μακραίωνας δεσμούς της Μήτρος Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως με τον Ουκρανικό λαό, για την ασφάλεια του οποίου, όπως είπε, καθώς και για την επικράτηση της ειρήνης, προσεύχεται αδιαλείπτως από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος.

«Ως πιστοί στον Χριστό, εντείνουμε τις προσευχές μας και επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για ειρήνη και ενότητα», είπε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε: «Καμμία Εκκλησία και ουδείς Χριστιανός δύνανται να δικαιολογήσουν τη βία  στο όνομα της θρησκείας. Οι γνήσιοι Χριστιανοί οφείλουν να είναι ειρηνοποιοί, να αγωνίζονται για συμφιλίωση και αλληλεγγύη, μετατρέποντας τις απειλές σε ευκαιρίες μέσω του διαλόγου».

Ζήτησε, τέλος, από τα μέλη της Ουκρανικής Αντιπροσωπείας να μεταφέρουν προς τους οικείους τους και προς όλους τους Ουκρανούς την Πατριαρχική ευλογία και τις πατρικές ευχές του για ταχεία αποκατάσταση της ειρήνης και της ασφάλειας στην πατρίδα τους.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....