Σύναξη Ιεροψαλτών στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου πραγματοποιήθηκε η ετήσια Σύναξη Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως το απόγευμα της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2022.

Η Σύναξη έλαβε χώρα στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο και συμμετείχαν οι ιεροψάλτες και οι προϊστάμενοι των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των ιερών ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αρχικά, έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος επισημαίνοντας την σπουδαία και υπεύθυνη θέση του ιεροψάλτου στην θεία λατρεία.

Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης κ. Πέτρος Παπαεμμανουήλ αναφερόμενος στο ήθος και στο ύφος της ψαλτικής τέχνης και των διακονούντων αυτήν.

Την δεύτερη εισήγηση πραγματοποίησε ο προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Αρετσούς, πρωτοπρεσβύτερος και γραμματέας του Μητροπολιτικού Συμβουλίου π. Δημήτριος Κατζιγκάς, ο οποίος με έντεχνο τρόπο έθιξε το πρόβλημα των σχέσεων και της συνεργασίας των εκκλησιαστικών προσώπων, θίγοντας τις ευρύτερες πνευματικές του διαστάσεις.

Την σύναξη έκλεισε ο Σεβασμιώτατος κάνοντας διευκρινήσεις επί λειτουργικών θεμάτων δίνοντας την ευχή και την προτροπή για καλλιέργεια και άνθιση της ψαλτικής τέχνης στους κόλπους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....